Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


 Σ
ΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 

Αθήνα 28/1/2021

 

Προς τον Υπουργό Υγείας 

κ. Βασίλη Κικίλια 

Κύριε Υπουργέ 

Το Υπόμνημά μας αυτό αποτελεί ένα ακόμη κείμενο προκειμένου να εκφράσουμε την ανάγκη να δεχθείτε την αντιπροσωπεία μας,

για να συζητήσουμε ζωντανά τα προβλήματα του ευαίσθητου τομέα της ευθύνης σας. Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες που από την ανάληψη των καθηκόντων σας, είστε ο μόνος Υπουργός και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την υγεία, που δεν έχετε αποδεχθεί το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) και της ευαίσθητης ομάδας που εκπροσωπούμε, για συνάντηση μαζί σας. Υποθέτουμε ότι θα νιώθετε κάπως άβολα γι’ αυτή την παράλειψη.  

Η ΣΕΑ είναι το Συντονιστικό όργανο όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Χώρας και εκπροσωπεί το σύνολο των 2.5 εκατομμυρίων συνταξιούχων, σύνολο που αποτελείται από τις πιο ευαίσθητες και ταλαιπωρημένες κοινωνικές ομάδες στην χώρα μας. Πιστεύουμε ότι από τη θέση που κατέχετε σας υποχρεώνει να συναντηθείτε με την αντιπροσωπεία μας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας γύρω από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε.  

Επιγραμματικά για μια ακόμη φορά σας αναφέρουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως συνταξιούχοι είναι:

  • Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, θεραπευτήρια γενικά στις δομές υγείας.
  • Μεγάλες ελλείψεις γιατρών στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και προβλήματα που τους δυσκολεύουν ακόμη και στην συνταγογράφιση.   
  • Με μεγάλη αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε τα παιχνίδια των πολυεθνικών του φαρμάκου που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις στη παράδοση των εμβολίων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους βάζοντας σε μεγάλους κινδύνους την υγεία του λαού και την δική μας. 
  • Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού λήγουν όλες οι προθεσμίες γίνεται η διευθέτηση για τη δωρεάν συνταγογράφιση  φαρμάκων στους συνταξιούχους που έπαιρναν το ΕΚΑΣ.  Όπως και πολλοί συνταξιούχοι που έπαιρναν ΕΚΑΣ είναι εκτός δικαιούχων στα φάρμακα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η σχετική διάταξη δεν έχει ακόμα ψηφισθεί. 

 

Κύριε Υπουργέ,

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουμε να σας εκθέσουμε στη ζωντανή μας συζήτηση περιμένοντας να την ορίσετε. 

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας είναι εκείνη η κοινωνική ομάδα που στον εργασιακό της βίο έχει πληρώσει τα πάντα για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα που έχουν κατακρεουργηθεί. Έχει πληρώσει και πληρώνει και σήμερα με μεγάλα ποσά κρατήσεων για την υγεία, πληρώνουμε πάνω από 50 χρόνια κλάδο υγείας και δεν έχουμε πλήρη κάλυψη. Από την μεριά μας  θέλουμε να σας κάνουμε καθαρό ότι δεν επαιτούμε αλλά διεκδικούμε όλα όσα άδικα όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν αφαιρέσει σε όλα τα δικαιώματά μας. 

Αναμένουμε…    

Μετά Τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου