Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ - Δελτίον Τύπου


Αθήνα, 23.08.2019
                                                                                        Αύξ, αριθμ. -5-
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ομιλία του κ. Μπούγα επί του νομοσχεδίου με θέμα την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την ενσωμάτωση σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών


Συζητήθηκε σήμερα, 23.08.2019, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την ενσωμάτωση σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών. Με το εν λόγω νομοσχέδιο ενσωματώνεται πλήρως η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και δημιουργείται πλέγμα πλήρους και αποτελεσματικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Ταυτόχρονα, αποφεύγεται η καταβολή προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη χώρα μας για τη μέχρι σήμερα αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο αίτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, αφού πήρε το λόγο, τόνισε τα παραπάνω και αναφέρθηκε στο εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό πλαίσιο, καθώς και στην ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με επί μέρους παρατηρήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Πολιτικό γραφείο
Ιωάννη Μπούγα
Βουλευτή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου