Τρίτη 1 Μαΐου 2018

"ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ" ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

1η Μαΐου 2018

 (φωτό : Μίμης Κουτρολίκος)

  "Γιόμησε η παραλία με ξενόφερτα ζευγάρια κι οικογένειες. Τριαντάρη- δες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, σεργιανάγανε όλο το πρωΐ πέρα-δώθε από την Μαρίνα, ίσαμε με την Απόλαυση και τ'ανάπαλι.  Άλλοι χέρι με χέρι, άλλοι σφιχταγγαλιασμένοι κι άλλοι με τα μικρά ή μεγάλα κουτσούβελά τους τριγύρω τους, να γεύονται ετούτη εδώ των ματιών την ηδονή, στον μακρόστενο και κατά μήκος της θάλασσας πεζόδρομο της Ιτέας.


  Τρίτη σήμερα.  Τρίτη, πρωτομαγιά και σχόλη.  Με τον ήλιο νάναι θολός κι απόμακρος, αλλά με τα κοντομάνικα να θυμίζουν, ότι το καλοκαίρι φτάνει, έφτασε.

  Ένα αναφοράκι ταλαιπωρούσε λίγο τις σημαίες στον μώλο, μα δεν το ξεσυνεριζότανε καθόλου η ακύμαντη θάλασσα.  Ένα μαγιάτικο καλοδεχούμενο αναφοράκι, φορτωμένο με μια θαλασσο-αρωματισμένη νωπάδα, πούχε τη δύναμη, ίσαμε να χαϊδεύει τα πρόσωπα, αδύναμο όμως ν' ανακατέψει μαλλιά και να λυγίσει κλάρες από τα πεύκα της παραλίας.

  Γιόμισε η παραλία κι ο μώλος με κόσμο σήμερα το πρωΐ. Ανθρώποι ξενόφερτοι, που η αργία της πρωτομαγιάς τους έφεραν εδώ, μαζί μας.  Και τούτοι εδώ, γιόμισαν τα μαγαζιά όλα.   Ένας κόσμος που ήθελε να περάσει όμορφα, ήσυχα και να ζήσει μαζί μας, έστω και για λίγες ώρες, ετούτη εδώ την απλωσιά και το τήραγμα κατά το νότο. Εδώ, δίπλα κι απάνω στην θάλασσα, στην πόλη της καρδιάς μας, στην Ιτέα μας.

Καλό μήνα.  Καλό καλοκαίρι νάχουμε.  
Και πολλές σαν την  σημερινή, μέρες." 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου