Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΑΪΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕ- ΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Λαχειοφόρος Αγορά

 "Το κατευόδιον"

   Αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, είναι το εκκλη- σάκι του Κοιμητηρίου, στην βόρεια πλευρά της πόλεως.  Η κατασκευή του ανάγεται στους πρώτους χρόνους της συστηματικής κατοικήσεως της Ιτέας, η δε παρουσία του σε εκείνο το σημείο, είναι συνεχής, ομού μετά του Κοιμητηρίου.  Ενώ διοικητικά υπάγεται στην ενορία του Ναού της Μεταμορφώσεως, όπως επίσης και ο νεώτερος και μερικές δεκάδες μέτρα βορειότερα ευρισκόμενος επί του λόφου, ναΐσκος των Αγίων Αναργύρων.


Λογικά λοιπόν, η από καιρού εις καιρόν συντήρησή του, ακόμη και ο εξωραϊσμός του είναι επιβεβλημένος.  Και αυτό ακριβώς κάνει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού της Μεταμορφώσεως στην Ιτέα : Φροντίζει για την αποκατάσταση των υπαρχουσών ζημιών και την συντήρηση του μικρού ναού.

  Όμως, η ανάγκη πραγματοποιήσεως του έργου αφενός και η οικονο- μική δυσπραγία των καιρών μας αφετέρου,  ανάγκασε τους ανθρώπους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, να ζητήσουν την βοήθεια και την χορηγία, όλων όσων έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν.  
Και η Λαχειοφόρος αγορά ήταν η λύση.

Υπήρξαν χορηγοί των οποίων οι προσφορές θα κληρωθούν, όπως επίσης υπήρξαν και ανώνυμοι δωρητές, με ικανές προσφορές, βοηθώντας έτσι την άνευ καθυστερήσεων περαίωση της ανακαινίσεως του ναΐσκου.

  Η πώληση των λαχνών της Λαχειοφόρου συνεχίζεται από αρκετά σημεία-καταστήματα της πόλεως, ενώ η ημερομηνία κληρώσεως των δωρεών, είναι η 27η Ιουλίου 2018.

  Όσοι πηγαίνουν να ειπούν μια "καλημέρα" σε κάποιον δικόν τους, εκεί, στο δυτικό μαρμαρόσπαρτο οικόπεδο του Αγίου Παντελεήμονος, ας πληρώσουν για δυο κεριά κι ας πάρουν ένα.  Το άλλο ας είναι ένας λαχνός. 
Αναζητείστε τους στα σημεία πωλήσεώς τους. Αξίζει το έξοδο.  


Το μικρόν "Ιερόν" του ναΐσκου


Επί το έργον ο γνωστός Κ.Λ.

Το έξωθεν του ναΐσκου μικρό "Καμπαναριό"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου