Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ : "ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ" - Άρθρο


(στο κυνήγι...)
Κυκλοφοριακό, υπό το μηδέν !
Του Νίκου Δρόλαπα
ΔΕΝ προχωράει με τίποτα το κυκλοφοριακό.
Έχει διαλύσει την Άμφισσα και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται από τους πρώτους πέντε μήνες λειτουργίας του. Δυσχέρειες στη κυκλοφορία, ταλαιπωρία και αναστάτωση στους κατοίκους και τους επισκέπτες και μεγάλες απώλειες στους επαγγελματίες, με την εμπορική κίνηση στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Άδειοι δρόμοι. Άδεια μαγαζιά. Η Άμφισσα στις χειρότερες μέρες της.
Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ο Δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει, ή θα το πάρει πίσω, ή, θα σέρνεται μαζί του μέχρι τελικής πτώσης.
Αρνούμενος να αποδεχθεί τη πραγματικότητα, έχει τις τελευταίες ελπίδες του στα ερωτηματολόγια που μοίρασε, μήπως καταφέρει και μειώσει τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχεται. Πιστεύει, ότι μέσω της προσωπικής επαφής με όσους δημότες δεχθούν να του παραδώσουν τα ερωτηματολόγια, θα τους μεταπείσει με πελατειακού τύπου ταξίματα. Όμως και η μέθοδος αυτή δεν θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Όλοι είναι υποψιασμένοι ότι ο Δήμαρχος προσπαθεί να τους παραπλανήσει και ιδιαίτερα να διασπάσει τους εκατόν είκοσι επαγγελματίες που υπέγραψαν να το πάρει πίσω και να επαναφέρει τα πράγματα στη προηγούμενη κατάσταση. Όχι ότι αυτή ήταν ότι το καλύτερο, αλλά ανταποκρινόταν σε μεγάλο βαθμό. Και δεν συγκρίνεται με το σημερινό κατάντημα.
Η κίνηση αυτή του Δημάρχου δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα και όλα αυτά που λέει ο Δήμαρχος είναι λόγια του αέρα, λόγια γεμάτα άδειες λέξεις. Πράγματι. Γιατί αυτά που λέει ότι θα επεξεργασθεί τα ερωτηματολόγια η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, είναι όλα προφάσεις εν αμαρτίες. Τι να περιμένει κανείς από τη Τεχνική υπηρεσία ; Έχει Συγκοινωνιολόγο ; Όχι. Υπάρχει κάποιος που να έχει βαρύνουσα γνώμη επί της κυκλοφοριακής μελέτης ; Και αν έχει, γιατί δεν την διατύπωσε μέχρι τώρα ; Ο προηγούμενος προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας, που και αυτός δεν ήταν συγκοινωνιολόγος, μόλις υπέγραψε τη κυκλοφοριακή μελέτη απομακρύνθηκε ύστερα από τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με το έργο του Σχολείου των Καστελλίων.
Χρόνο θέλει να κερδίσει ο Δήμαρχος γιατί δυσκολεύεται να αποδεχθεί μία ακόμη αποτυχία, στην αποκλίνουσα πορεία του στον Δήμο. Πρέπει όμως όσοι, φανεροί και κρυφοί, τον οδήγησαν, ή και τον συνέδραμαν σε αυτή τη περιπέτεια, να τον παροτρύνουν να το ακυρώσει. Ακόμη και αυτοί που υπέγραψαν τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές και σήμερα διαφωνούν με τις επιλογές του, αλλά και όσοι για λόγους δικούς τους εξακολουθούν να τον στηρίζουν, είναι η κατάλληλη στιγμή, αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που τους αντιστοιχεί να τον νουθετήσουν.
Τα χρήματα που διέθεσε για να εγκαταστήσει το κυκλοφοριακό πήγαν χαμένα. Αλλά δεν είναι τα μόνα που πήγαν στον βρόντο.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη οικονομικό ζήτημα για το οποίο ο Δήμαρχος Δελφών πρέπει να απαντήσει και να εξηγήσει, αν κάποιες από τις πληρωμές του Δήμου συνδέονται με τη κυκλοφοριακή μελέτη.
Ο Δήμαρχος, είχε ανακοινώσει ότι ο μελετητής θα πληρωνόταν με το ευτελές ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ περίπου για τη κυκλοφοριακή μελέτη. Αν σκεφθεί κανείς ότι ο μελετητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη κατέβηκε περισσότερες από δέκα φορές στην Άμφισσα για να μελετήσει και να αποδείξει ότι αυτός συνέταξε τη μελέτη, τα χρήματα που πήρε δεν του έφθασαν ούτε για τη βενζίνη του αυτοκινήτου του.
Έγιναν όμως κάποιες πληρωμές λίγο αργότερα, με επτά εντάλματα πληρωμής, που ανέρχονται περίπου στο ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ, επί μιας σύμβασης ποσού 19.680,00 ευρώ, για παροχή συμβουλών προς τον Δήμαρχο και τον Δήμο, για τις βιώσιμες μεταφορές, με μία εταιρεία επίσης από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετέχει και το Ινστιτούτο μεταφορών ( ΙΜΕΤ ) , το οποίο συμβουλευτικά συμμετείχε και αυτό στη σύνταξη της μελέτης.
Αν ο κ. Δήμαρχος είναι απασχολημένος με τα σύμφωνα ποιότητας, την ΕΥΔΑΠ και τόσα άλλα και δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα : Ποία ανάγκη του καταχρεωμένου Δήμου μας κάλυψε αυτή η σύμβαση, μήπως μπορεί να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος ο οποίος υπέγραψε τις πληρωμές ; ή , ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Μίχος, που υπέγραψε τη Σύμβαση ; ή , η Αντιδήμαρχος κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη, που υπέγραψε την απ΄ευθείας Ανάθεση ;

Όχι, όχι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ηλίας Θεοφάνης δεν χρειάζεται να απαντήσει.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου