Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΔΥΣΟΣΜΟΝ ...ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Μια αναμενόμενη Αναστάτωση
  
  Ήταν περίπου  20:00' η ώρα εχθές το βραδάκι, όταν στο οδόστρωμα της λεωφόρου Ηρώων στην διασταύρωση με την οδό Καραϊσκάκη, ενεφανίσθησαν ρωγμές, υπήρξε ελαφρά ανύψωση της ασφάλτου και έκανε την εμφάνισή του ένας μικρός (ευτυχώς) πίδακας, του οποίου το εκτινασσόμενο  παχύρρευστον και κεραμόχρουν ...προϊόν, άρχισε να καλύπτει σιγά-σιγά, όλην την εκεί επιφάνεια της διασταυρώσεως των οδών.  Είχε σπάσει (προφανώς) ο από εκείνου του σημείου διερχόμενος υπόγειος αποχετευτικός αγωγός, με αποτέλεσμα και λόγω της πιέσεως από το ολίγα μέτρα πιό κάτω αντλιοστάσιο, τα λύματα να ανυψώσουν τον ασφαλτοτάπητα και να εξέλθουν βιαίως στο οδόστρωμα.


Ειδοποιήθησαν αμέσως η αντιδήμαρχος και τα μέλη του συνεργείου καθαριότητος της πόλεως, οι οποίοι και κατέφθασαν  στο σημείο θέτοντας αμέσως εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο.  Βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την γρήγορη  εκτόνωση του φαινομένου.

Στο σημείο έφθασαν αργότερα και μέλη του Δ.Σ. της νεοσύστατης ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών, οι οποίοι, παρ' ότι η αντιμετώπιση τοιούτης φύσεως προβλημάτων στα δίκτυα αποχετεύσεως και υδρεύσεως των Κοινοτήτων του Δήμου, είναι αποκλειστική ευθύνη της υπηρεσίας τους, εν τούτοις παρέμειναν ως διακριτικοί παρατηρητές του περιστατικού, καθ' όσον και ως γνωστόν, αυτοί οι άνθρωποι, απλώς εδιορίσθησαν από τον Δήμαρχο.  Δεν έχουν τα μέσα, δεν έχουν τεχνικά κλιμάκια, ούτε καν μεταφορικά μέσα και εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου είδους περιστατικά.  Δηλαδή, απλά υπάρχουν!...

 

  Μαζί με τον συνεργαζόμενον με την Δ.Ε. εργολάβο, κατέφθασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να καθαρισθεί το μέρος και να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και αποκαταστάσεως της βλάβης


  Την ίδια ώρα και ενώ είχε χαθεί σχεδόν το φως της ημέρας, στο σε εκείνο ακριβώς το σημείο μεγάλο Ξενοδοχείο, οι μόλις αφιχθέντες Ιαπωνικής καταγωγής τουρίστες, εδειπνούσαν!...


Και ναι μεν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιτέας, απομάκρυνε την δύσοσμη λάσπη από το οδόστρωμα, όμως, η διοχέτευσή της στην σχάρα ομβρίων υδάτων στην παραλιακή λεωφόρο, δεν ήταν δυνατόν να την ...εξαφανίσει.  Για τον απλούστατο λόγο του ότι,  μετεφέρθη στην μερικά μέτρα πιο κάτω θάλασσα, χρωματίζοντάς της και ...ευωδιάζοντάς της συγχρόνως.  Σε τέτοιο σημείο δε, ώστε η δυτική πλευρά της παραλίας, ο μώλος και η Μαρίνα, να ερημωθούν σε "μηδέν" χρόνο από τους μη αντέχοντες την δυσοσμία.  

  Οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης εσταμάτησαν λόγω ελλείψεως φωτισμού και κοινής ησυχίας.  Και θα επαναληφθούν αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, ο ανάδοχος του έργου (χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια) "Αναβάθμιση Βιολογικού και Αποχετευτικού Δικτύου Ιτέας", ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες για τον Βιολογικό σταθμό και με την περάτωσή τους, θα αρχίσει την αντικατάσταση τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου της πόλεως.

Ας ευχηθούμε, αυτή να είναι η τελευταία ζημία στο δίκτυο.



8 σχόλια:

  1. πολλα υγρα επεσαν στη θαλλασα φυσικα
    τι θα κανει η λιμενικη αρχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΕΣΕΝΑ !!!!!

      Διαγραφή
    2. ναι αυτο ρε βλακα γιατι ακομη βρωμα η θαλασσα

      Διαγραφή
  2. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΛΙΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝ, ΕΜ ΦΤΑΙΤΕ,ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΟΛΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΙΝ, ΟΧΙ ΜΕΤΑ. Ο 8,28 ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ.ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΥΤΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΦΥΣΣΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΛΕΜΕΝΟ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί να φυσσσάνε προς το Μολεμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΣΣΑΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον "εργολάβο"που κατασκεύασε το έργο.Δικό μας παιδί είναι.(έλεγε η κυρία στο συμβούλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΣΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΩΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή