Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Υπό το "βλέμμα" της λουλουδιασμένης ιτιάς
   Όμορφη η σημερινή ημέρα για τον λιμένα μας.  Όμορφη, ηλιόλουστη και δροσερή, με τα μάτια όσων ευρέθησαν έστω και για ολίγον στην παραλιακή λεωφόρο, να γεμίζουν με την ολόλευκη κορμοστασιά αυτού του υπέροχου και "παλαιάς κοπής" κρουαζιερόπλοιου, του "Aegean Odyssey".


  Από ενωρίς το πρωΐ αποβιβάσθησαν στον μώλο όλοι οι ταξειδεύοντες με αυτό όμορφο πλοίο και αρκετοί από αυτούς αναχώρησαν με λεωφορεία για τους Δελφούς. Οι περισσότεροι όμως, παρέμειναν στην πόλη, περιφερόμενοι μέσα σε αυτήν, από την Μαρίνα και το Ηρώον, έως και την εκκλησία της Μεταμορφώσεως και την "Απόλαυση".
Κάποιοι, όχι όμως πολλοί, από τους μη μετακινηθέντες, επροτίμησαν τα παραλιακά καταστήματα, όπου ο καφές, η μπύρα ή το αναψυκτικό, αποκτούσαν άλλη γεύση κάτω από ετούτον τον καταγάλανον και ηλιοφώτιστον ουρανό.  Και δεν είχαν άδικο.

  Βεβαίως, το να επισκέπτονται την πόλη περί τους 400 τουρίστες, για ολίγες μόνον ώρες και να μην υπάρχει κάτι να τους κρατήσει εδώ, είναι άσχημο.  Και άδικο ταυτόχρονα, μιας και αυτό το αρνητικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένων αστόχων ενεργειών και πρακτικών σειράς ετών, από Δημοτικούς Άρχοντες, από Θεσμούς και Πολιτεία, έως και από επιχειρηματίες και από μηχανισμούς οι οποίοι αρνήθηκαν την αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική της Ιτέας.
Και όπως λέγει και ο θυμόσοφος λαός μας :
"Αυτούς θέλαμε, μ' αυτούς θα πορευτούμε".

(φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου