Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ...ΣΚΑΨΙΜΟ! Εξηγήσεις ΔΕΥΑ (;) μέσω Δήμου Δελφών

"Στρίβειν δια του facebook"

  Ο Δήμος Δελφών, εγκαινιάζοντας μια νέα (σχεδόν μυστική) μορφή επικοινωνία με τους εκλεκτούς (και ολίγους) δημότες του, ανεκάλυψε την δημοσιοποίηση των μύχιων έως απόκρυφων επικοινωνιακών ανησυχιών του Δημάρχου, μέσω του φατσοβιβλίου, κοινώς "facebook".  Ούτε Δελτίον Τύπου, ούτε Ανακοίνωση. 
Ον εστί μεθερμηνευόμενον, όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και δη στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης "facebook", των οποίων η περιέργεια φθάνει στο να διαβάσουν ακόμη και το χρονολόγιο  του Δήμου Δελφών, τότε αυτοί και μόνον αυτοί, θα πληροφορούνται, ότι δεν πρέπει να πληροφορηθούν ...όλοι οι υπόλοιποι!...


Επί του προκειμένου :
Την Τετάρτη 14 Μαΐου ενεστώτος έτους, είχαμε το εύοσμον ατύχημα στην διασταύρωση Λεωφόρου Ηρώων με Καραϊσκάκη στην Ιτέα,  όπου το αποχετευτικό δίκτυο της πόλεως, από υπόγειο, έγινε ...ισόγειο.  Το τι έγινε εκείνο το βράδυ, υπό το άγρυπνο βλέμμα των εγκλωβισμένων εντός του εκεί υπάρχοντος μεγάλου ξενοδοχείου Ιαπώνων τουριστών, καθώς επίσης και την αδυναμία της αντοχής, των στα παραλιακά καταστήματα καθημένων, των μεθυστικών οσμών του ελαφρώς βοθρίζοντος  "τζατζικοθείου"  και της θείας "προπανιοτριόλης", είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί (και δημοσιοποιηθεί) από εμάς.

  Μετά από 3 (τρεις) ημέρες, το πρόβλημα (θεωρητικά) ετακτοποιήθη.  Και θα τακτοποιηθεί οριστικά, μετά από την αντικατάσταση ολοκλήρου του δικτύου αποχετεύσεως της πόλεως.

  Το ποιοί (αρμόδιοι κ.λ.π.) και με ποιόν τρόπο εβοήθησαν στην αντιμετώπιση και στην λύση του προβλήματος, είναι ήδη γνωστά.

  Εμείς παραθέτουμε φωτογραφίες από το τελευταίο στάδιο της επιχειρήσεως, έως και το "μπάζωμα" του οδοστρώματος.

Δυστυχώς, την Παρασκευή το απόγευμα και ενώ το συνεργείο είχε τελειώσει και είχε αποχωρήσει,  ο μεν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας παρακολουθούσε συναυλία,  η δε Αντιδήμαρχος απουσίαζε (η Πυροσβεστική επιλαμβάνεται μόνων κατόπιν  εντολών), με αποτέλεσμα, η καθαριότητα και το πλύσιμο εκείνου του "αιματωμένου" σημείου της πόλεως, να αναβληθεί για το πρωΐ του Σαββάτου.  Όπου όντως κατέφθασε ένα μικρό φορτηγό (από το συνεργείο του εργολάβου) ως υδροφόρα και με την βοήθεια περιοίκων και ξενοδοχείου (οι οποίοι συνέδραμαν με ίδια μέσα), έπλυναν τον δρόμο και το πεζοδρόμιο, οδηγώντας τα υπολείμματα εκείνης της όζουσας και χρώματος "μουσταρδί" λάσπης, στην παραλιακή λεωφόρο και στην συνέχεια στην θάλασσα εμπρός από το κατάστημα "Mostra".

Αντιγράψαμε την "ενημέρωση" του Δημάρχου προς τους δημότες του Δήμου Δελφών (εκ μέρους της ΔΕΥΑ...), από το "facebook" και την αναδημοσιεύουμε.  Διότι θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε!...

************************************************* 

Εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών και σχετικά με τη μεγάλη βλάβη στο αποχετευτικό σύστημα Ιτέας, σας ενημερώνουμε τα εξής: 
Την Τετάρτη το βράδυ παρουσιάστηκε σημαντική βλάβη (σπάσιμο) στο κεντρικό αντλιοστάσιο του αποχετευτικού συστήματος της Ιτέας, στη λεωφόρο Ηρώων.
Το δίκτυο αποχέτευσης Ιτέας έχει κατασκευαστεί με αγωγό εκτόνωσης που οδηγεί στο λιμάνι της Ιτέας στο σημερινό καφέ Mostra. Όταν παρουσιάζεται βλάβη και το αντλιοστάσιο δε λειτουργεί ώστε να οδηγήσει τα λύματα στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης, τότε αναγκαστικά τα λύματα εκτρέπονται από τον προαναφερόμενο αγωγό εκτόνωσης. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η βλάβη και για περισσότερες από 36 ώρες εντατικά τα συνεργεία μας έδωσαν αγώνα για να αντιμετωπίσουν την πολύ μεγάλη βλάβη που παρουσιάστηκε, η οποία εν τέλει αποκαταστάθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι. 

Οι αναφορές περί δήθεν οικολογικού εγκλήματος κλπ είναι τουλάχιστον υπερβολικές και σαφέστατα άδικες και παράλογες, αφού είναι προφανές ότι πράξαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που με πολύ γρήγορους ρυθμούς εκτελείται το έργο πλήρους αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) Ιτέας, που συμπεριλαμβάνει μάλιστα και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του κεντρικού αντλιοστασίου στη λεωφόρο Ηρώων, έργο το οποίο ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.


*******************************************



1 σχόλιο: