Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "lifting"...

                   (Ιτέα 1965 αρχείο Γ. Κουκουσούλη) 
Στο “δια ταύτα”

   Η Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, απέστειλε προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προς το Υπουργείο Οικονομικών καθώς επίσης και προς όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, το υπ’ αρ. πρωτ. 3113.6/28669/17 έγγραφό της με ημερομηνία 20-4-2017, σύμφωνα με το οποίο ζητείται ο επανακαθορισμός – εξομοίωση χώρων, με ζώνη λιμένα.
   Αιτία για αυτή την ζήτηση της επικαιροποιήσεως των ορίων των χερσαίων ζωνών και των χώρων οι οποίοι εξομοιώνονται με ζώνη λιμένα, είναι το ότι, το ίδιο το Υπουργείο είχε ζητήσει από όλα τα Λιμενικά Ταμεία το 2015, όλα τα ΦΕΚ τα οποία αναφέρονται στους λιμένες όλης της χώρας,
οπότε και διαπιστώθηκε ότι η παλαιότητα αυτών των καθορισμών, δίνει στρεβλή εικόνα στην σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση των χερσαίων ζωνών όλης της Ελλάδος.
   Αρκεί να σημειώσουμε ότι η χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας, έχει καθορισθεί με Βασιλικό Διάταγμα του 1955 και είναι στηριγμένη σε τοπογραφικό του 1935. Δηλαδή όταν το “Λαρνάκι” ήταν βιβάρι και στο “Μαϊάμι” η θάλασσα έφθανε έως τις εξώπορτες των παραλιακών σπιτιών!...

    Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος με την σειρά του, με το υπ’ αρ. πρωτ. 410/30-5-2017 έγγραφό του προς τον Δήμαρχο και τους 2 Τοπικούς Προέδρους, ζητά να φέρουν το αίτημα του Υπουργείου στα Τοπικά και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασίσουν γνωμοδοτικά, εάν συμφωνούν με την επικαιροποίηση των ορίων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ιτέας, πράγμα το οποίον σημαίνει, ότι θα αναλάβουν και το κόστος για το συγκεκριμένο έργο.
   Σωστός ο νυν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Διότι, καλές είναι οι προθέσεις και οι αντιπαραθέσεις αιρετών και μη, γύρω από το ή τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία του Δήμου Δελφών, αλλά όπως λέγει και ο λαός μας, “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινάει”. Ήλθε λοιπόν η ώρα για το “ζύμωμα”, κοινώς εφθάσαμε στο “δια ταύτα”.

   Περιγράφοντας στην επιστολή του ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τις ανάγκες του λιμένα, τις ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν ή έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ανάπτυξή του, καθώς επίσης και την συνάρτηση της πόλεως από την καλή ή κακή κατάστασή του, καταλήγει συμπυκνώνοντας το λόγο του, με την τελευταία παράγραφο να είναι όλο το ζητούμενο. Κοινώς, ότι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει τώρα. Με ευθύνη, σοβαρότητα και με διαύγεια
Η τελευταία παράγραφος της επιστολής :

*******************************************

*************************************
   ...Το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας είναι το πιο ζωτικό και πολυσύχναστο τμήμα του Δήμου Δελφών. Πρόκειται επίσης για ένα τμήμα από καιρού αφημένο στην τύχη του, με έργα υποδομών πλέον της τριακονταετίας, τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης. Περαιτέρω για το Δήμο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό έσοδο καθότι δραστηριοποιούνται πλήθος επιχειρήσεων. Εξυπακούεται ότι το έσοδο θα πρέπει ανταποδοτικά να αποδίδεται για έργα υποδομών στην συγκεκριμένη ζώνη.

Με το παρόν θέλουμε να σας γνωρίσουμε την βούληση μας για αποχαρακτηρισμό τμημάτων της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ιτέας προκειμένου αυτά να αποδοθούν στον Δήμο Δελφών.
 Προς τούτο παρακαλούμε όπως εισάγετε το παραπάνω θέμα συζήτησης στα Τοπικά Συμβούλια Ιτέας και Κίρρας καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών για λήψη απόφασης γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Σε περίπτωση που συμφωνείτε, γνωρίστε μας εάν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε το εν λόγω κόστος.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου 
Ν. Φωκίδας

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας




1 σχόλιο:

  1. Επιτελους,ενας ανθρωπος με λογικη σκεψη. Ειναι δυνατον να αποφασιζουν για μια πολη το ΥΕΝ,η αποκεντρωμενη Στερεας Ελλαδας με εδρα τη Λαρισα,κ οχι οι πολιτες αυτης της πολης? Συνχαρητηρια στη λιμενικη επιτροπη στο προεδρο της κ σε ολους αυτους που μετα απο τοσα χρονια απραγιας του ΛΤ, βρεθηκε καποιος που τουλαχιστον προσπαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή