Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
         ΦΩΚΙΔΑΣ

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων

  Με  πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση προτείνει ως μέτρο την αντικατάστασή τους από 2μηνα και η ΝΔ ανακοινώνει "πληρώστε τους και απολύστε τους".
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων εργαζομένων στους ΟΤΑ,, θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια ιδιωτών, δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών. Το δε κόστος όλης αυτής της ενέργειας θα το πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
  Τα στημένα σκηνικά που εναλλάσσονται μεταξύ κυβέρνησης – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) - ΝΔ έχουν πια αποκαλυφτεί στα μάτια όλων. Υπογράφουν τις νέες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και τορπιλίζουν τη λειτουργία των δήμων. Οι κορόνες της ΚΕΔΕ  όπως και πολλών δημάρχων καθώς και της περιοχής μας, του τύπου "στόχος και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση", είναι λόγια γενικά, που κοστολογούνται όσο και ένα κάλπικο τάλιρο.
  Δεν περνάει η κοροϊδία της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για τη μονιμοποίηση τους. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
  Η κυβέρνηση λοιπόν έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε καθαριότητα και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.
  Οι δύο δήμοι μας, ο δήμος Δελφών και ο δήμος Δωρίδας θεωρούμε ότι μία ενιαία θέση πρέπει να έχουν και να την εκφράσουν με ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων τους.
Καμία απόλυση συμβασιούχου
Διασφάλιση των εργαζομένων στις θέσεις τους για να λειτουργήσουν οι δήμοι μας και νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
ΑΜΦΙΣΣΑ 21/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου