Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΟ "ΚΥΝΗΓΗΤΟ" ΣΤΗΝ (θεματική) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ!... (κλήση σε απολογία για θαλάσσια ρύπανση)

Τώρα;...
    Αυτό το οποίον απεφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, είναι και πολιτικά ορθόν, αλλά και ηθικά πρέπον. Διότι, το να καλείται σε απολογία η με θητεία μόλις 2,5 ετών στην θέση της θεματικής αντιδημάρχου επί θεμάτων Περιβάλλοντος, για ζημία η οποία επροκλήθη στο περιβάλλον, από συσσωρευμένα προβλήματα 10ετιών του βιολογικού καθαρισμού της Ιτέας, είναι μάλλον οξύμωρη ως ενέργεια και προφανώς ασύμμετρη ως προς την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Δήμος όμως, έχει συνέχεια. Και ο εκάστοτε αξιωματούχος του, είναι ο υπεύθυνος και ο υπόλογος έναντι πάσης αρχής, για ότι πρόβλημα προκύψει σε βάρος των πολιτών, της πολιτείας και του περιβάλλοντος, πάντα υπό την έννοια του εκπροσώπου του Δήμου έναντι των νόμων. Είναι αυτό το οποίον ονομάζουμε “αγορανομικά υπεύθυνος”.

   Απεφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, να ορίσει δικηγόρο, ο οποίος θα παράσχει την απαιτούμενη νομική υποστήριξη στην υποχρεωμένη να απολογηθεί θεματική αντιδήμαρχο, για την γνωστή ιστορία της εκροής ακαθάρτων λυμάτων στον λιμένα Ιτέας, προ ενός μηνός περίπου.
Το τι είχε συμβεί τότε είναι γνωστό. Γνωστό και δύσοσμο... Τώρα όμως, κάποιος θα πρέπει να “πληρώσει” για εκείνο το άσχημο 24ωρο, το οποίον, ναι μεν προσέβαλε την εικόνα της πόλεώς μας σε όσους επισκέπτες την είχαν διαλέξει για το τριήμερό τους, αλλά αποκάλυψε κι όλας, την “γύμνια” του βιολογικού και του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας.

Το ερώτημα όμως είναι : Πρέπει να “πληρώσει” η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος, ως έχουσα θεσμικά την ευθύνη, για την ζημία η οποία επροκλήθη στην αγορά της πόλεως και στο περιβάλλον;   Ή μήπως το δυστύχημα, μετατραπεί σε ατύχημα και κανείς δεν ευθύνεται για την πρόκλησή του;...

" Έλα μου ντέ;...”

**********************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου