Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ" ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ - Συλλέγονται υπογραφές

          Όλοι τώρα χρειάζονται!

   Μετά από την εχθεσινή συνάντηση στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας και σε συνέχεια όλων όσων ελέχθησαν εκεί, σήμερα, κυκλοφορεί στην πόλη μας το παρακάτω αναδημοσιευόμενο συμφωνηθέν ψήφισμα και συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να σταλεί όπου πρέπει. Όχι μόνον ως κείμενο, αλλά κυρίως ως ΜΗΝΥΜΑ. Από την Πολιτική έως και την Εκτελεστική εξουσία.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ,
ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΕΑ!...  

                                                  ********************************                                                                 
                                                                                     Ιτέα 31 Μαΐου 2017
ΨΗΦΙΣΜΑ
Όλοι εμείς οι Πολίτες και οι φορείς της Δ.Ε. Ιτέας σύσσωμοι, εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην διαρκή υποβάθμιση των δομών Ασφαλείας στην ευαίσθητη περιοχή μας,
που είναι ορισμένη με  Προεδρικό Διάταγμα  (ΦΕΚ Α-427/7-12-1929) ως Διεθνής συνοριακή Πύλη Εισόδου – Εξόδου επισκεπτών εξωτερικού.
Κατά καιρούς εγείρεται ζήτημα από την κεντρική ηγεσία της χώρας, για την κατάργηση-υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και του Πυροσβεστικού Σταθμού και του Λιμεναρχείου  της Ιτέας.  Όπως επίσης και όλων των υπολοίπων δομών του δημοσίου, οι οποίες έστω και υποστελεχωμένες λόγω των γενικότερων συνθηκών, εξακολουθούν να λειτουργούν στην πόλη μας. (ήδη έχουν απομακρυνθεί Ειρηνοδικείο, Υποθηκοφυλάκιο, Κτηματολόγιο, ασφαλιστικά γραφεία και υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας)
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
και δεν προτιθέμεθα να δεχθούμε, ούτε το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά ούτε και καμία συζήτηση για την συρρίκνωση  των συνθηκών ασφαλείας της περιοχής μας.  Δηλώνουμε δε, ότι θα προασπίσουμε έναντι οποιουδήποτε κόστους, την συνεχή λειτουργία του, επιδιώκοντας όμως και την αναβάθμιση όλων των δομών Ασφαλείας εντός της Δημοτικής μας Ενότητας.
Πέραν των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, των φορέων και των θεσμικών εκπροσώπων τους, το κλείσιμο τόσο νευραλγικών μονάδων, δεν θα προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει πρόσθετες επιβαρύνσεις.
Οι δομές Ασφαλείας της περιοχής της Ιτέας, καλύπτουν χωροταξικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Φωκίδας.  Και μάλιστα σε περιοχές αποδεδειγμένα δύσκολες και επικίνδυνες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.  Με ένα ευρύ και εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, με ένα δύσβατο ανάγλυφο στο εσωτερικό της περιοχής μας, μιας και το Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, καλύπτει και τις ανάγκες των περιοχών από Ερατεινή και Γαλαξείδι, έως Ιτέα και Δεσφίνα (3 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους).  Με υψηλή επισκεψιμότητα σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας, με τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, αλλά και με ανάγκες εποπτείας των κόμβων προς Ανατολική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.  Με την μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Δελφών (Τουρισμός, Μεταλλεία, Τράπεζες κ.λ.π.), με ένα πασίγνωστο σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή μας (φυλακές Μαλανδρίνου) και όλα αυτά μέσα σε ένα πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον.
Για τους σοβαρότατους παραπάνω λόγους
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
την εξαίρεση του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, από κάθε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης – συρρίκνωσης - υποβάθμισης των δομών ασφαλείας της περιοχής μας, καθώς επίσης και όλων των άλλων και ήδη υπολειτουργούντων κρατικών δομών.  Και δηλώνουμε με αυτό το ψήφισμα, ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση και απαξίωση της Ιτέας.
Καλούμε τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο καθώς και ολόκληρον τον πολιτικό κόσμο του τόπου, να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να αγωνισθούν μαζί μας, προασπιζόμενοι τα ελάχιστα τα οποία μας έχουν απομείνει.  Να αγωνισθούν μαζί μας για την αποτροπή των όποιων ενεργειών, που θα συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακέ προοπτικές και το αίσθημα ασφαλείας αυτού του ιστορικού τόπου..
Εμείς οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ιτέας, έχουμε δικαίωμα στην ασφαλή διαβίωση και στην αναγνώριση της σημαντικότητας της περιοχής μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Υπογραφές Πολιτών  (Σελίδες 1 έως          )

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλες αυτες οι προτοβουλιες,αλλα ΝΤΡΟΠΗ αυτες οι συμπεριφοριες απο θεση ευθυνης. Καποιος πρεπει να μαζεψει αυτη τη κυρια, εκθετη τη κοινωνια της ΙΤΕΑΣ και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ ανώνυμε να μην συμφωνήσω με την άποψη σου Για την συγκεκριμένη περίπτωση.Η ντροπή θα πρέπει να βαραίνει όλους όσους απαξιώνουν θεσμούς καλυπτόμενοι από τον μανδύα της εξουσίας που ασκούν βασιζόμενοι κατα κύριο λόγο στην ασυλία που πιθανόν να τους παρέχει η κεντρική διοίκηση,εάν είσασταν χθες στο τοπικό συμβούλιο θα είχατε ασφαλώς άλλη άποψη για το συγκεκριμένο,επαναλαμβάνω,θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή