Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

''ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ'' ΣΤΟ Γ.Π.Σ. ΔΕΣΦΙΝΑΣ!... ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!...

              (Παραλία ''Βάλτος'' Δεσφίνας)
Το ...''αμαρτωλό'' Γ.Π.Σ.

    Ανατρέπονται πλέον, όλα τα πολιτικο-δημοτικά δεδομένα της περιοχής μας!  Άρχισαν να ''ανοίγουν'' στόματα, να εκτίθενται ονόματα και καταστάσεις, να γίνονται προσπάθειες δικαιολογίας ατομικών ενεργειών και υπηρεσιακών αποφάσεων και τέλος, να αποκαλύπτονται οι πάσης φύσεως ελεγχόμενοι από τους ...Τοπάρχες, έμμισθοι και πρόθυμοι ''εθελοντές''.
   Η καταγγελία την οποίαν παρακάτω δημοσιεύουμε, έχει ήδη επιδοθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και στο εν Αθήναις Γραφείο της Ε.Ε.  Ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες, μετά την κοινοποίηση της Καταγγελίας και στο Γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και με την υπόθεση ασχολείται, μεγάλο Δικηγορικό Γραφείο των Αθηνών.

(Το υπ' αρ. 2 εκ λάθους αναφέρει Άμφισσα αντί Δελφών)

   Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, ακολουθεί εντός των επομένων ημερών και δεύτερη καταγγελία, αυτή την φορά κατά φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην δημιουργία αυτής της θλιβερής για την χώρα μας υπόθεσης, της σκόπιμης απαξίωσης ενός επενδυτικού σχεδίου.   Της καταστρατήγησης νόμων και διατάξεων για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και την εξώθηση σε πιθανή χρεωκοπία, μιας ομάδος ανθρώπων, των οποίων το λάθος ήταν, να έλθουν και να θελήσουν να αναβαθμίσουν οικιστικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και τουριστικά, την ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας.

Η Ιστορία :
Το 2009, παρελήφθη από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο της Δεσφίνας, το Γ.Π.Σ. της πόλεως και εξουσιοδότησε τον τότε Δήμαρχο, να φροντίσει για την αποστολή του στην Περιφέρεια, προκειμένου να δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. (Απόφαση 13/62/2008 Δ.Σ. Δεσφίνας).
Επέρασαν 4 (τέσσερα) χρόνια, με ανείπωτα εμπόδια και προσχώματα για την δημοσίευση του Γ.Π.Σ. (31-12-2013), εντός του οποίου περιελαμβανόταν και η δημιουργία Πολυθεματικού Πάρκου και Οικισμού στην θέση ''Μεσόκαμπος''.  Όπως επίσης εχαρακτηρίζοντο ως ''Τουριστικές'' οι παραλίες από τον ''Βάλτο'' έως τον ''Πρόσακκο''.


Παραθέτουμε σήμερα από το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. της Δεσφίνας, μετά το Β2 στάδιο και πρό της δημοσιεύσεώς του στο Φ.Ε.Κ., απόσπασμα του χάρτη της περιοχής, το οποίο σε σύγκριση με τον δημοσιευμένον χάρτη στο Φ.Ε.Κ., έχει μια ...μικρή διαφορά : έχουν αφαιρεθεί οι χαρακτηρισμοί των τουριστικών παραλιών, από την περιοχή ''Βάλτος'' έως  ''Πρόσακκος''!...

(Από το ΦΕΚ 483/31-12-2013)                        (Από το εγκεκριμένο ΓΠΣ 2009)


   Να υπενθυμίσουμε την πρόσφατη εξέλιξη της αιτήσεως επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται με ιχθυοκαλλιέργειες στος ''Ποταμούς'' και την αντίδραση των κατοίκων της Δεσφίνας για αυτή του την αίτηση.  Οι οποίοι βεβαίως, υπερασπίσθηκαν τον τουριστικό προσανατολισμό εκείνης της περιοχής της πόλεώς τους, χωρίς ακόμη να γνωρίζουν την σημερινή αποκάλυψη της ...αοράτου παρεμβάσεως για την απο-τουριστικοποίηση εκείνης της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος της Μελέτης του Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, ήταν 135.000 ευρώ και ήταν χρήματα της Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ και ότι εφ' όσον αποδειχθεί και με ''βούλα'' ότι έχει γίνει αυθαίρετη παρέμβαση στον χάρτη, τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω.
Επίσης ότι το Μελετητικό Γραφείο το οποίο έχει εκπονήσει το Γ.Π.Σ. Δεσφίνας, είναι το ίδιο με αυτό το οποίο έχει αναλάβει και το αντίστοιχο Γ.Π.Σ. της Ιτέας : Κωνσταντίνος Σαράφης και Συνεργάτες.

Το ότι προ 2 ημερών, ενεφανίσθη εσπευσμένα στο Γραφείο του Δημάρχου κου Αθ. Παναγιωτόπουλου, η βασική συνεργάτης του αποσυρθέντος πλέον λόγω συντάξεως Κων Σαράφη, η γνωστή σε εμάς από την παρουσίαση του Γ.Π.Σ. Ιτέας κα Κων/να Χατζηνικολή, πιθανόν να είναι συμπτωματικό.  Ίσως όμως και όχι.

Η ουσία όμως είναι ότι, τώρα, επιτέλους, κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.  Και τα πράγματα δεν είναι απλά.  Ήδη το Γραφείο της Ε.Ε. στην Αθήνα, επεξεργάζεται την υπόθεση σε συνεργασία με τις Βρυξέλες και υπάρχει και το ενδεχόμενο ερώτησης για το θέμα στην Ευρωβουλή, από Έλληνα Ευρωβουλευτή.  
Οπότε;... 

3 σχόλια:

  1. Το ΓΠΣ Ἀμφισσας την ίδια ημερομηνία (31-12-2013) έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι το ΓΠΣ Ἀμφισσας είναι ΑΚΥΡΟ !! Πάντα με την υπογραφή της κας Γερακούδη.....Θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθοὐν τα στοιχεία και για αυτή την υπόθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισε να ξυπνάει ο κόσμος στον ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ επιτέλους. Άντε σειρά έχει και η περιοχή ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ ο κόσμος δειλά δειλά συνέρχεται από ένα βαθύ λήθαργο που κάποιοι τον είχαν βυθίσει από χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοί οι μεγαλοεπενδυτές που χρόνια δουλεύουν τον κόσμο με το περιβόητο πάρκο θα λογοδοτήσουν πουθενά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή