Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ, ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ακόμη τραγουδάμε...

   Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους φίλους του ''Δεσμού'' και της χορωδιακής μουσικής να έχουν δηλώσει ένα επιβλητικό ''Παρών!'', επραγματοποιήθη την Δευτέρα 27η Οκτωβρίου 2014,

η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.  Όπως είχε αναγγελθεί, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουνιατάδων Κερκύρας, με την σύμπραξη της Κερκυραϊκής Μαντολινάτας, θα επαρουσίαζαν μουσικά κομμάτια ελλήνων συνθετών, καθώς επίσης και παραδοσιακά τραγούδια της νήσου.



    Παρ' ότι η πρώτη εντύπωση από την θέαση αυτών των ανθρώπων επί σκηνής, ήταν, ότι επρόκειτο για μια παρέα Συνταξιούχων, των οποίων τα ενδιαφέροντα θα ήσαν η ...συλλογή φαρμάκων και ο θρησκευτικός τουρισμός, εν τούτοις, μετ' ολίγον και με τα πρώτα ακούσματα των μουσικών δυνατοτήτων τους, την πρώτη εντύπωση διαδέχθηκε ο θαυμασμός και εν συνεχεία, η απόλαυση του μουσικού αποτελέσματος μιας πεπαιδευμένης  όπως ήταν εμφανές χορωδιακής ομάδος, έστω ηλικιωμένων ανθρώπων.
   Υψηλό επίπεδο αρμονίας, άψογη εκτέλεση των μουσικών κομματιών, ανυπαρξία λαθών και παραφωνιών και μια άριστη μουσική διεύθυνση, ήσαν οι επί μέρους παράμετροι για την παρουσίαση μιας πολύ όμορφης μουσικής παράστασης.   Είχαμε έτσι την ευκαιρία, να παρακολουθήσουμε ένα άριστα ''καλοκουρδισμένο'' μουσικό χορωδιακό σύνολο, όσοι από εμάς είμασταν τυχεροί και βρεθήκαμε την παραμονή της εθνικής επετείου στο ''Κυριακοπούλειο''.
   Βεβαίως, η συμμετοχή της Μαντολινάτας έδινε μια πρόσθετη διάσταση στο μουσικό αποτέλεσμα, με συνέπεια, το ''μπιζάρισμα'' στο τέλος, να είναι σχεδόν επιτακτικό και εάν δεν έπρεπε να ξεκουραστούν όλοι τους και να προετοιμασθούν για την συμμετοχή τους την επομένη ημέρα στην Λειτουργία και την Δοξολογία στην εκκλησία, ίσως να τραγουδούσαν ακόμη!...

   Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους ''Βουνιατάδες'' για την εξαιρετική βραδιά την οποία μας χάρισαν, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. του ''Δεσμού'', για την οργανωμένη προσπάθειά τους, του να ευρεθούν την Δευτέρα το βράδυ οι χορωδοί στην Ιτέα.



  Όσον αφορά την εμβόλιμη κατά την διάρκεια της παραστάσεως, βράβευση του απόντως όμως, υπεραθλητή συμπατριώτη μας Κώστα Ζεμαδάνη, θα επανέλθουμε εν καιρώ, όταν με το καλό επιστρέψει από το Μεξικό, όπου ευρίσκεται τώρα, συναγωνιζόμενος άλλους ...Ημιθέους και Τιτάνες.  Και ευχόμαστε να είναι και τροπαιοφόρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου