Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΠΕΡΙ ΔΙΟΔΙΩΝ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Δ. ΔΕΛΦΩΝ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δελφών με αφορμή την πρόταση του κ. δημάρχου αλλά
και του ομολόγου του της Λαμίας, τη συνεχιζόμενη συζήτηση και τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις, για το πρόβλημα των διοδίων, που επικεντρώνεται σε δικαστικές προσφυγές, καθώς και σε συσχετισμό της πληρωμής τους με την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, σε διαπραγμάτευση του ποσού των διοδίων ή και του τρόπου καταβολής του και δεν έχει σαν κυρίαρχη και επικρατούσα θέση την κατάργηση όλων των διοδίων και των νόμων που τα επιβάλουν
Σ η μ ε ι ώ ν ο υ μ ε
  1. Έτσι δεν εξασφαλίζεται η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Δημιουργούνται μόνο αυταπάτες και περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται τίποτε. Διευκολύνονται εκείνοι που θέλουν να φορέσουν τον μανδύα του αγωνιστή.
  2. Η λύση του προβλήματος και η κατάργηση των διοδίων θα έρθει μέσα από την κατάργηση των Συμβάσεων Παραχώρησης, που η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους θιασώτες της Ε.Ε. και της ελεύθερης οικονομίας στηρίζουν. Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να καταργηθούν μόνο οι νόμοι παραπέμπουν απλά σε διαπραγμάτευση για το ποσόν των διοδίων, που φυσικά αποδέχεται αφού θεωρεί αποδεκτή διαδικασία της πραγματοποίηση Συμβάσεων Παραχώρησης.
  3. Τα αιτήματά μας, χωρίς καμιά έκπτωση, πρέπει να αφορούν την κατάργηση όλων των διοδίων, των αποφάσεων της βουλής που τα καθορίζουν και των Συμβάσεων Παραχώρησης που τα προβλέπουν.
   Δεν μπορεί λοιπόν να υπάρξει κοινό μέτωπο και ενότητα των παρατάξεων που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα.
   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί, πως, μόνο κάτω από τα αιτήματα  κατάργησης όλων των διοδίων και όχι στις Συμβάσεις Παραχώρησης, μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να  χτίσουν κοινό μέτωπο δράσης που φυσικά μπορεί να αγκαλιάσει και άλλα ζητήματα και να ασκήσει πιέσεις ικανές να έχουν αποτέλεσμα.


Άμφισσα 12/11/2014                                ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                             ΓΚΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου