Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ.Τ.Α. : ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ι.Κ.Α.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(12-11-2014)

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ


ΤΡΟΙΚΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΒΡΟΥΤΣΗΣ  ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία «λαγού», την οποία του ανέθεσε ο τροικανο-κυβερνητικός συνασπισμός δια του πολιτικού του προϊσταμένου Υπ. Εργασίας Βρούτση, προανήγγειλε το ολοκληρωτικό ισοπέδωμα του ασφαλιστικού και ειδικότερα την κατάργηση του ενιαίου συστήματος παροχών υγείας.
Ειδικά για  1,5 εκατ. ανέργους και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων  που «κυνηγούν με το τουφέκι» το μεροκάματο,  το ένσημο και που οι εργοδότες έχουν σταματήσει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, οι εξαγγελίες του Διοικητή του ΙΚΑ συνιστούν χυδαία πρόκληση και προκαλούν την οργή της εργατικής τάξης.
Η σύλληψη του σχεδίου για τη σύνδεση των παροχών υγείας με τον αριθμό των ενσήμων, αποτελεί  μια πολιτικά αρρωστημένη λογική που ξεπερνά τα όρια του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αφού θα δημιουργήσει εκατομμύρια πολίτες χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, επιβεβαιώνοντας και στην χώρα μας το γεγονός ότι από όπου πέρασε το ΔΝΤ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δείκτες θνησιμότητας.
Μετά και από την προβλεπόμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 10% από 1.1.2015, η Κυβέρνηση οδηγεί σταδιακά αλλά γρήγορα το ασφαλιστικό και τις συντάξεις σε κατάρρευση.
Καταργεί το καθολικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθιερώνει ένα σύστημα μηδενικής εγγύησης των επικουρικών συντάξεων με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση της εθνικής σύνταξης – φιλοδωρήματος των 360 Ευρώ και αφήνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους ανέργους και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι έχουμε ακόμα έναν λόγο παραπάνω να ξεσηκωθούμε, και να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν εντελώς.
Κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος, κανένας συνταξιούχος, κανένας πολίτης  χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΛΕΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου