Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ.


Ένας ''μυθικός'' αγώνας

   Ο ωραιότερος ίσως αρχαιο-ελληνικός μύθος του οποίου η δημιουργία, προσπαθούσε για χιλιάδες χρόνια, να ερμηνεύσει την αρχέγονη παρουσία των ελληνικών φύλων στον ελλαδικό χώρο.  Ήταν αποδεκτός από όλους τους Έλληνες και παρ' ότι εξοστρακίσθηκε από την επικρατούσα θρησκεία, εξακολουθεί να γοητεύει τους ελληνομαθείς κατοίκους ολοκλήρου της γης. 
 
Η ανάμνηση του γεγονότος ενός παγκόσμιου κατακλυσμού, παραμένει ζωηρή ειδικά στους κατοίκους της Φωκικής γής, μιας και ο μύθος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, διεδραματίστηκε στην ''γειτονιά'' μας, στο όρος Παρνασσός.  Και για αυτό, σε ανάμνηση εκείνου μυθικού περιστατικού, διοργανώνεται αυτός ο αγώνας δρόμου, στις πλαγιές του όρους, με την ονομασία : ''Στα χνάρια του Δευκαλίωνα''

 ********************************************

(πηγή : oifiloithskirras.blogspot.gr)

Tην Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας ορεινού δρόμου ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’.

Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδιάζει τον αθλητισμό, το μύθο (Δευκαλίων),την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.


      Για πρώτη φορά φέτος η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου  ενώ θα υπάρχουν δύο διαδρομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση.
Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 22 χλμ με υψομετρική διαφορά 1200 μέτρα. Η μικρή διαδρομή έχει μήκος 8 χλμ με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.
      Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν περιέχουν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστό υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο του Λιβαδίου Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν.

     Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο νέο μας site Deucalionrace.gr απο όπου μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά  την υπεύθυνη δήλωση και τη δήλωση συμμετοχής . Περαιτέρω πληροφορίες στο Facebook ( Στα χνάρια του Δευκαλίωνα) ή στο deucalionrace.gr για απορίες-ερωτήσεις στο  email: deucalionrace@gmail.com. Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος όπου θα βρίσκεται η γραμματεία του αγώνα. Ώρες λειτουργίας της γραμματείας το Σάββατο 18:00 έως 20:00 και το πρωί της Κυριακής από 7:00 έως 9:30.Ώρα εκκίνησης 10:00.
    
      Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, Ανδρών (18-40), Βετεράνων Ανδρών (41+) και Γυναικών (18+). Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.

     Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή, στα 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό. Επίσης θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από Αθήνα με λεωφορείο όπως και πέρυσι, η αναχώρηση θα είναι την  μέρα του αγώνα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο (για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα σας ενημερώσουμε με σχετικό δελτίο τύπου).

    Ειδικές τιμές, προσφορά των ξενοδοχείων της περιοχής, θα γίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους που επιθυμούν να έρθουν από το Σάββατο.

 Διοργανωτές – εθελοντές :

Δήμος Δελφών

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Φωκίδος
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Βοιωτίας
Σύλλογος Φίλων Μουσείου Δελφών

Ξενοδοχείο Ηνίοχος
Ιωάννης Παπαθανασίου

Για πληροφορίες:
 Γιάννης Παπαθανασίου
Τηλ.: 00302265083101  -
 00306944396196
Μαρίνα Χασιώτη
Τηλ:6939209980

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου