Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

''ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ'' : ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ''


Τσιμέντο ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

Στον «ομφαλό της γης» ξεφυτρώνουν μεζονέτες και ξενοδοχεία, βεβηλώνοντας ένα μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πέντεμισι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο έχουν χτιστεί στους Δελφούς. Αύριο (Πέμπτη) δικάζονται στο Εφετείο Λαμίας δύο πρώην δήμαρχοι της πόλης. Ο Παναγιώτης Καλτσής κι ο Νίκος Φουσέκης αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


Έξι χρόνια μετά την ανάκληση των οικοδομικών αδειών, τα αυθαίρετα στέκουν ακόμα όρθια στο Δελφικό τοπίο, ενώ η ζημία του ελληνικού Δημοσίου φτάνει τα 25.000.000 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. «Οι Δελφοί είναι το τοπικό ανάλογο του Βατοπεδίου, των υποβρυχίων που γέρνουν, της λίστας Λαγκάρντ που δεν θα διερευνηθεί ποτέ, όσο οι ίδιοι διαπλεκόμενοι εξακολουθούν να διοικούν τη χώρα», δηλώνει η βουλευτής του Σύριζα, Μαρία Κανελλοπούλου. «Μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται η διαπλοκή και η αδιαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κάποιοι χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος», λέει ο βουλευτής Γιάννης Σταθάς.  «Είναι προκλητική η στάση αδράνειας των δικαστών», λέει η δημοτική σύμβουλος και νομικός Γιώτα Κασούτσα. «Η υπόθεση άλλαζε χέρια από ανακριτή σε ανακριτή και πήγαινε και ερχόταν από την Άμφισσα στη Λαμία. Τη λύση, όπως φαίνεται, έδωσε η εισαγγελέας Εφετών Λαμίας σε χρόνο-ρεκόρ, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2013. Μετά από όλο αυτό το σκηνικό, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και σε εμάς αλλά και στον κόσμο, για το πόσο θα θελήσουν να ενσκήψουν στην υπόθεση αυτή - ειδικά τη στιγμή που το κλίμα για τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τους κυβερνώντες και τους υποστηρικτές τους όλα αυτά τα χρόνια είναι βαρύ».
* Αύριο η Εφ.Συν. ξετυλίγει βήμα βήμα αυτή την ιστορία, που έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο κι απασχόλησε την κοινή γνώμη επί μήνες. 

14 σχόλια:

  1. ΜΕ ΜΙΑ..ΤΡΙΧΙΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ..ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΙΛΑΩ..ΜΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο και να συντασεις εμβατήρια Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ και θα είναι παρών, ψάξε αλλού για δράκους στα παραμύθια σου, έχετε πολλούς δικομανείς στο Λιμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δράκους?
      Παραμύθια?
      Δικομανεις?
      Μάλιστα......

      Διαγραφή
  3. όλοι οι γελοίοι της Ιτέας, φωτογραφήστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ-η μου 10:34πμ έχεις συναναστραφει προσωπικά με τους "γελοιους"όπως εσύ αποκαλείς τους συγκεκριμένους κυρίους και κυρίες και έχεις προσωπική άποψη?
      Μήπως αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει σε εσένα και τους όμοιούς σου που επικροτείτε ένα τέτοιο κακούργημα?
      ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

      Διαγραφή
  4. Σε απάντηση στους 3 παραπάνω σχολιαστές, ανεξάρτητα των προσώπων που παρευρέθηκαν στην συγκεκριμένη διαδήλωση τι υπονοείς ότι καλώς έπραξε ο Καλτσης και ο Φουσεκης( αποδεδειγμένη κακουργηματική πράξη) και κακώς όλοι
    αυτοί οι πολίτες διαμαρτυρονται?
    Φίλε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι το Λιμάνι έχει πολλούς δημοκράτες και έχει υποστεί μεγάλη παρακμή με συντελεστές τους δυο "κυρίους" που θα καθίσουν στο ειδώλιο του κατηγορουμενου.
    Γιαυτο ξεπεράστε τις προσωπικές σας εμπάθειες τις οποίες σας διακατέχουν και ανοίξτε τα μάτια σας επιτέλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να είσαι φειδωλός στις εκφράσεις σου,κύριε Επίκουρε, γιατί δεν είσαι εσύ ο φυσικός δικαστής. είναι πασιφανές ότι στάζεις μίσος για τον απόλυτα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ της Φωκίδας. ΆΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. περίμενε λίγο και θα τα ξαναπούμε αντικαταστάτη των δικαστών.

      Διαγραφή
  5. ενας είναι ο πολιτικός ΗΓΕΤΗΣ στο νομό , ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ και ξερό ψωμί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας, θυμήσου τον λόγο σου. Και μάλιστα πολύ σύντομα.

      Διαγραφή
    2. γιατί αισθάνεσαι να απαντάς λες και τα σχολια σε πονούν ανεπανόρθωτα.υπάρχει και η ΄άλλη αποψη ξέρεις που ασπάζεται ο πολύς κόσμος.

      Διαγραφή
  6. Παρακολουθω την ερμο Δημο Δελφων ευτυχως πλεον απο μακρια.Ειμαι πλεον πολυ σιγουρος για την αποφαση που πηρα πριν 20 χρονια να εγκαταλειψω αυτο τον τοπο.
    Ιδιες νοοτροπιες καθολου πολιτισμος με λιγα λογια σε εναν πανεμορφο τοπο ζουν ανθρωποι με παρακμιακο χαρακτηρα.
    Ειναι δυνατον σημερα και μετα απο ολα αυτα που περναει η χωρα μας να υπαρχουν ανθρωποι που να επικροτουν το κακουργημα?
    Ειναι δυνατον σημερα να υπαρχουν ανθρωποι που να χλευαζουν ανθρωπους επαγγελματιες οικογενειαρχες που το μονο που ζητανε ειναι μια δικαιη αποφαση?
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 4.08 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ . ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ κ.λ.π. κ.λ.π. ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ . ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ . ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΕΡΧΕΣΤΕ , ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΕΕ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ 4544 (14-2-2014).
    ΘΕΕ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΟΥΣΕΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.
    ΚΥΡΙΕ ΦΟΥΣΕΚΗ ΟΛΑ ΕΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή