Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ : ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ...ΦΟΥΧΤΕΛ!


15/9/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να αποδοκιμαστεί η επιστολή Φούχτελ

Με την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Βαγγέλης Αποστόλου, έθεσε το θέμα της επιστολής της ελληνογερμανικής συνέλευσης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Πρόκειται για την επιστολή του Χανς Φούχτελ, εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας με την οποία ζητά κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία για τις περιοχές τους. Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια αναζήτησης και προώθησης γερμανικών συμφερόντων σε νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες”. Η κίνηση αυτή προσβάλλει βαθύτατα την Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδος, ακόμα και ας μην έχει λάβει τη σχετική επιστολή, να αποδοκιμάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μάλιστα σε περίπτωση που χρειαστεί να απαντήσει, να αποστείλει τη “Μαύρη Βίβλο της Κατοχής” -σας την παραδίδω- μέσα από την οποία στοιχειοθετείται η υποχρέωση καταβολής, από τους Γερμανούς, των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
Οι πληγές που η Γερμανία επέφερε στη χώρα μας δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και η επίλυση αυτών των προβλημάτων αποτελεί προϋπόθεση για την εδραίωση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845
Βουλής 4, Τ.Κ. 10557 Αθήνα, Τηλ: 210 3706263, Fax: 210 3706063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου