Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ''ΖΑΠΠΕΙΟΝ''


Για τους βιβλιόφιλους

   Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στον προαύλιο χώρο του ''Ζαππείου'' στην Αθήνα.  Μια πολύχρονη και ανελλιπής παρουσία των ανθρώπων οι οποίοι ζούν, εργάζονται και αναπτύσσονται γύρω και μέσα από το βιβλίο.  Μια επετειακή ''γιορτή'', όλων αυτών οι οποίοι μοχθούν για την κυκλοφορία και την εμφάνιση του καλού και χρήσιμου βιβλίου, στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το αναφερόμενο σήμερα τοπωνύμιο ''Ζάππειο'', δεν έχει καμμία σχέση με το ''Ζάππειο'' 1, 2 και 3 του πρωθυπουργού Σαμαρά, ούτε βεβαίως και με το προχθεσινό ''Ζάππειο'' του ΠΑΣΟΚ...

Η διάρκειά του εφέτος θα είναι από τις 5 έως τις 21 Σεπτεμβρίου και λαμβάνουν μέρος, περί τους 100 εκδότες.   Σύμφωνα δε με την αφίσα, είναι αφιερωμένο στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη.
  
Στην προσπάθεια της μετατροπής του σε ένα ''Φεστιβάλ Πολιτισμού της πόλης των Αθηνών'', προγραμματίσθηκαν και συνδιοργανώθηκαν με το ''Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο'', μουσικές βραδιές στους κήπους του Ζαππείου, το ''Athens Gardens Festival'' όπως ονομάστηκε, όπου οι βιβλιόφιλοι και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, θα έχουν την δυνατότητα να ''χορέψουν με ένα βιβλίο στο χέρι''... όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών Γιώργος Νίκας. 
   
 
   Εδώ να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του εφετεινού Φεστιβάλ βιβλίου, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00' στο Ζάππειο, η Ομάδα για το Βιβλίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει αποσπάσματα  από έργα της ελληνικής πεζογραφίας.  Το πρόσθετο ενδιαφέρον εδώ είναι, πέραν της ποιότητος της εκδήλωσης, το ότι την αφίσα για την συγκεκριμένη συγκέντρωση την έχει κατασκευάσει μια ''δική'' μας, η Αμφισσιώτισσα, η Βιβή Μαρκάτου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου