Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ : ΜΙΑ Α-ΚΥΡΗ, Α-ΚΑΙΡΗ ΚΑΙ Α-ΝΟΗΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ!...


''Στα κλεφτά,
στα μουλωχτά...''

   Την περασμένη Δευτέρα 1-9-2014 το πρωΐ, στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας στο ''Κυριακοπούλειο'', επραγματοποιήθη συνάντηση απερχομένων και αναλαμβανόντων αιρετών, στα πλαίσια της διαδοχής μετά από τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
  Αυτονόητον και παγιωμένον από παλαιά είναι, αυτή η ημέρα να είναι τρόπον τινά μια εορτή για όλους
τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν σχέση με τους Δήμους και τις Κοινότητες.  Ήταν και είναι η καινούρια αρχή, είτε για την νέα αιρετή διοίκηση, είτε για την εκ νέου παραμένουσα και αυτό ήταν η αφορμή, να συναντώνται όλοι μαζί στα γραφεία του Δήμου ή της Κοινότητος αυτήν την συγκεκριμένη ημέρα.  Την ημέρα παραδόσεως και παραλαβής της Τοπικής Αρχής.

   Για την παρουσία τους αυτήν την συνάντηση, ειδοποιούνται ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ οι έχοντες σχέση με την Αυτοδιοίκηση, πρώην και νυν, απερχόμενοι και αναλαμβάνοντες, ομοπαρατάξιοι και αντίθετοι, νικητές και ηττημένοι.  ΟΛΟΙ!  Και συνηθίζεται να ειδοποιούνται από τον πλειοψηφούντα και αναλαβάνοντα τον Δήμο, καθόσον είναι λαμπρή η ημέρα για αυτόν και την παράταξή του και θα ήθελε, εκτός από το τυπικό, του να δεχθεί ευχές, συγχαρητήρια, επιδοκιμασίες και ασπασμούς, να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές ή όχι στους απερχόμενους  και στο τέλος να παραλάβει από αυτούς, ότι υπάρχει στον Δήμο και θα το διαχειριστεί πλέον αυτός και οι Συνεργάτες του.

   Δυστυχώς για την Ιτέα, εφέτος, η παράδοση και το τυπικόν της υποθέσεως της τελετής παραδόσεως-παραλαβής, δεν ετηρήθη.  Ο φερόμενος και εμφανισθείς την Δευτέρα το πρωΐ ως ο νέος Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, κος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, θεώρησε καλόν να ειδοποιήσει μόνον κάποιους ''δικούς'' του και σε συνεννόηση με την αποχωρούσα αντιδήμαρχο Γιώτα Λαΐνη, πραγματοποίησαν την ''τελετή''...(!), μεταξύ των.  Εκλήθησαν και παρέστησαν μόνον, οι εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο του νέου Δημάρχου Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, η πρώην αντιδήμαρχος και η πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας.  Οι αντιπολιτευόμενοι Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν είχαν ιδέα!... Ο δε φερόμενος και εμφανισθείς ως ο νέος Αντιδήμαρχος εδήλωσε (εψέλισε...) ότι πρόκειται για παραταξιακή συνάντηση.  Η τελετή παραδόσεως-παραλαβής της Αντιδημαρχίας και της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας, ήταν μια ...παραταξιακή συνάντηση ολίγων εκλεγμένων!...  Δηλαδή, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Δήμου Δελφών, αντιμετωπίσθηκε (με όλον τον σεβασμό μας προς την συμπαθή Κοινότητα), ωσάν να ήταν η Τριταία!...

Ο παρευρεθείς στην ...τελετή νέος πρόεδρος της Δ.Κ. Ιτέας κύριος Τέντ Γουόρθ, αντελήφθη (μετά από ενημέρωση) το τι είχε συμβεί, την μεθεπομένη ημέρα και δικαίως αντέδρασε.  Πληροφορηθήκαμε ότι έχει ζητήσει να γίνει επανάληψη της τελετής, με παρόντες τους πάντες και χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.  Και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει.

   Ανεξαρτήτως του εάν η συγκεκριμένη συμπεριφορά του νέου αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ιτέας, δημιούργησε μειδιασμούς και τις όποιες ...εντυπώσεις για τον τρόπο διαχειρίσεως των τοπικών υποθέσεων για τα επόμενα 2,5 έτη, γεννάται το ερώτημα :
Ήταν αυτό σε γνώση του νέου Δημάρχου κου Αθανασίου Παναγιωτόπουλου;  Με άλλα λόγια, έχει δώσει ''γραμμή'' ο ίδιος, για άσκηση των Αυτοδιοικητικών εξουσιών στις Δημοτικές Ενότητες (όλες;), με παραταξιακά κριτήρια;

   Υπάρχει όμως πέραν του ηθικού και το νομικόν θέμα, για το οποίο απορούμε, πως διέλαθεν της προσοχής του Δημάρχου.  Ήτοι :
Η ...Τελετή στην Ιτέα, έγινε την Δευτέρα 1-9-2014.  Η απόφαση του Δημάρχου για τις ονομασίες και τις αναθέσεις καθηκόντων στους Αντιδημάρχους έγινε με ημερομηνία 3-9-2014, δηλαδή 2 ημέρες αργότερα.  Συνεπώς, είχε δικαίωμα ο εμφανισθείς και φερόμενος  ως αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, να παραλάβει ενυπόγραφα την Αντιδημαρχία;...


Το οποίον σημαίνει ότι, θα ήταν δυνατόν να εμφανισθεί ο οποιοσδήποτε, μαζί με 3 φίλους του και να ειπεί : ''Είμαι ο νέος Αντιδήμαρχος.  Φέρτε τα κλειδιά!...''
Και από την άλλη πλευρά, πώς είναι δυνατόν η τόσον λεπτολόγος και τυπολάτρης πρώην Αντιδήμαρχος κα Λαΐνη, να παραδώσει την Αντιδημαρχία, χωρίς να ζητήσει τα διαπιστευτήρια του εμφανισθέντος ως αντιδημάρχου;  Κατά το κοινώς λεγόμενον, ''ποιός είσθαι κύριε;''

   Κύριε Δήμαρχε,
''Εξ όνυχος τον λέοντα'' εσυνήθιζαν να λένε οι πιο παλαιοί από εμάς.  Προλαβαίνετε να διορθώσετε τις πρώτες λάθος εντυπώσεις.  Και εμάς προσωπικά δεν μας ενδιαφέρει ο ''Λέων'', αλλά οι πράξεις του οι οποίες επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.
Καταστήστε το ά-κυρο, έγκυρο, το ά-καιρο έγκαιρο και το α-νόητο, σώφρον.  Για το καλό της πόλεώς μας και του Δήμου. Φανταζόμαστε ότι έχετε τον τρόπο και την δυνατότητα να το επιτύχετε.
Καλή Δημαρχία κύριε Αθανάσιε Παναγιωτόπουλε!

2 σχόλια:

  1. σωπα τωρα ο αυγουλας μαθαίνει ορθογραφία και ανάγνωση και ο αγρότης ούτε αίτηση δεν συντάσσει ακόμη. Εχουμε χρόνο, μην βιάζεστε. Οσο για τη Λιανούλα τα είδαμε τα πεπραγμένα της στο Λιμενικό ταμείο. Αφησε εποχή το κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως πα΄νε τα τσίπουρα ... και η μπιρίμπα!!!! φερόμενε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή