Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ (χαράτσι) vs ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (φοροεπιβολέας)


Εκλογές με το ''χαράτσι'' έκπτωτο;...

   Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχαμε το ''σήριαλ'' της επιβολής του εκτάκτου τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Η καθολική αντίδραση των απλών ανθρώπων είχε αναγκάσει τον τότε Υπουργό των Οικονομικών και Συνταγματολόγο συνάμα Ευάγγελο Βενιζέλο, να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την απόφαση του ΣτΕ η οποία έλεγε ότι, ναι μεν η Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επιβάλει φόρους, αλλά δεν είναι δυνατή η άρνηση πληρωμής τους να συνδέεται με την διακοπή κοινωνικών αγαθών όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια.
 Ο Βενιζέλος τότε είχε δώσει ''ρεσιτάλ'' υποκειμενικών ερμηνειών, προσπαθώντας την περιθωριοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, υπερασπιζόμενος την δύναμη-εξουσία του, να επιβάλει όποιον φόρο θέλει σε όποιον θέλει και με οποιονδήποτε τρόπο θέλει.
   Με την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, έρχονται τα ''πάνω-κάτω'' για την πολιτεία του λαλίστατου, λαθρεπιβάτη του τυραννικού κυβερνητικού οχήματος αλλά και συνάμα υπόλογου σημερινού και Αντιπροέδρου της αποκαλούμενης ''Μνημονιακής-Συστημικής'' Κυβέρνησης.  Και τούτο γιατί, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, το να αγνοεί την κατάσταση στην οποία αυτός ο ίδιος έχει φέρει την πλειονότητα του ελληνικού λαού, είναι παραλογισμός, είναι εσκεμμένο, είναι έως και εθνική προδοσία.  Το δε να παραβιάζει εν γνώσει του (Συνταγματολόγος γαρ) το Ελληνικό Σύνταγμα και Ευρωπαϊκές Συνθήκες, αυτό είναι Φασισμός. 
   Απορίας άξιος θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα ''αντιδράσει'' ο μη έχων πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία Αντιπρόεδρος της σημερινής μειοψηφούσας Κυβέρνησης, καθόσον οι επερχόμενες εκλογές, δεν αντιμετωπίζονται με δικανικούς και δεκαρικούς λόγους.  Και τότε, ''ο καθείς εφ' ό ετάχθη'', ή μάλλον επί το ακριβέστερον,  ''κάθε κατεργάρης στον πάγκο του''.
Και όπως λέγει και ο σοφός λαός μας, ''έχει ο καιρός γυρίσματα''...

*****************************************************************

7.2.2014 | 18:00 «Κανονιά» και από τον Άρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα «Λαμβάνει υπόψη τα τετραγωνικά αλλά όχι την οικονομική κατάσταση του καθενός» 

  Αντισυνταγματικό έκρινε το χαράτσι της ΔΕΗ  το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό ότι υπολογίζεται με τα τ.μ. και αγνοεί την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου πολίτη που έχει δεχτεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων.   Όπως επισημαίνουν οι δικαστές στην πολύ σημαντική αυτή απόφαση τους, με τον τρόπο αυτό θίγεται η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους. 
Παράλληλα, κρίθηκε από τον Αρειο Πάγο ότι το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος, ενώ η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολο της Ευρωπαικής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Η απόφαση αφορά στο πρώτο χαράτσι, όμως αυτό το σκεπτικό του Δικαστηρίου αναμένεται να επηρεάσει και το ενιαίο τέλος.   Οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι το χαράτσι αντιβαίνει: στο άρθρο 2 που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, στο άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, στο άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, στο άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια και στο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.   Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, καθώς το χαράτσι είχε κριθεί συνταγματικό από το ΣτΕ. Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

  1. Καλά δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, ότι μας έχει επιβληθεί ένα (ΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ) ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ, ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ? ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΣΤΕΡΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΧΡΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΛΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ....ΦΩΝΑΖΩ... ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ? ΕΜΕΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΚΚΑΛΟ"
    Να είστε πάντα καλά με υγιη σκεπτόμενο κρυστάλινο Νου και αγνή, καθαρή ψυχή φίλοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, γλυστράει, αποφεύγει να πάρει συνταγματική θέση και μιλάει για το ευκόλως εννοούμενο. "δεν είναι δυνατή η άρνηση πληρωμής τους να συνδέεται με την διακοπή κοινωνικών αγαθών όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια" παρλαπίπες νομικίστικες για εντυπωσιασμό και εξαπάτηση. Θέλει αρετή και τόλμη σήμερα για να φοράς "γεμάτα παντελόνια" και να τιμάς τις κληροδοτημένες από πάππου προς πάππο αξίες ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που εισαι ρε γιωργακη μαυρη πετρα εριξες
    οσο τωρα για το μπενυ
    το ειχε ορισει το χαρατσι ως ενα μικρο ασφαλιστρι κινδυνου
    εμεις μποροτυμε να εγγυηθουμε
    1. για την τιμιοτητα μας
    2 για την ηθικη μας
    αυτο που δεν μπορουμε να εγγυηθουμε ομως ειναι οτι θα συνεχισουμε να εχουμε τα λογικα μας και δεν θα τρελαθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή