Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η ''ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ'' ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ!...


Συγνώμην Θέμιδα,
ξεπέσαμε...

   Όλοι και όλα εξισώνονται όταν βρίσκονται μέσα σε ένα ποτάμι, το οποίο αυξάνει την ταχύτητά του γιατί πλησιάζει σε μεγάλον καταρράκτη. Εξισώνονται οι διαφορές, οι ιδεολογίες και οι θεσμοί, ενώ  ανήμποροι όλοι και όλα, ακολουθούν τις κίβδηλες κραυγές του ''τιμονιέρη'', ο οποίος ισχυρίζεται ότι θα σώσει τους πάντες και τα πάντα από την καταστροφή και την μεγάλη πτώση.  Και όλα αυτά, ενώ ο καταρράκτης ακούγεται, ο παφλασμός και η αντάρα των νερών μεγαλώνει και το τέλος της διαδρομής είναι δεδομένο.
   Το δυστύχημα όμως είναι ότι, η εξίσωση γίνεται προς τα ''κάτω''.  Δηλαδή, η έννοια ''ισονομία'' για το κοινωνικό σύνολο, έχει γίνει ''εξυπηρέτηση'' στην κρατούσα τάξη.  Η υπηρεσία των ηγετών προς την κοινωνία, έχει μετατραπεί σε χρήση της κοινωνίας για την επιβίωσή τους.  Και οι θεσμοί της εύνομης λειτουργίας του κράτους, έχουν καταστεί υπηρέτες των εντεταλμένων με αποστολή την καταστροφή της  αντιδρώσας και μη κοινωνίας.
   Πριν από λίγο καιρό ήταν η αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Είχε προηγηθεί η κρίση περί συνταγματικότητος του Μνημονίου.  Και τώρα είναι η ''τακτοποίηση'' της παγκόσμιας επιτομής της εν δυνάμει αυθαιρεσίας, το κτήριο ''The Mall''.
Για την υπόθεση ''Οικογένεια Λάτση'', θα πρέπει να γραφούν τόμοι βιβλίων.  Προς το παρόν να σημειώσουμε ότι ο υιός Λάτσης, εγκατέλειψε στην τύχη της προ 4ετίας, την αιμορραγούσα Eurobank, ενώ προηγουμένως και μέσω αυτής, είχε ''εξαφανίσει'' 5 ελληνικές Τράπεζες.  Με την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των 4 Συστημικών Τραπεζών όμως, είχε μερίδιο από τα καταβληθέντα χρήματα.  Το ότι δεν κατάφερε (η Τράπεζα) να πετύχει κατά την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου, το απαιτούμενο 10%  να γίνει από ιδιώτες, με συνέπεια να περάσει σε κρατικό έλεγχο, είναι κάτι σαν ...ατύχημα.   Για εμάς όμως και όχι για τους μετόχους της.  
Και τούτο αναφέρεται εδώ, μιας και ιδιοκτήτης του ''The Mall'', είναι η οικογένεια Λάτση...

    Θα σωθούμε όμως. Και για αυτό πρέπει όλοι μας να πληρώσουμε!  Όλοι μας;...

********************************************************** 

Μετά από αυτό, ας εξηγήσουν γιατί να πληρώσει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης πρόστιμο αυθαιρέτου. Το σχόλιό μας για το αίσχος του Mall εδώ: Και τι να κάνουμε, να το γκρεμίσουμε;
themall_11365113070Με ένα πρόστιμο μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.
Η θυγατρική του ομίλου Λάτση, Lamda Olympic Village, που είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, ετοιμάζεται για fast track επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που της δίνει τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης και σύνταξης εκ των υστέρων μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Με ένα πρόστιμο μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall στο Μαρούσι ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε τη ρύθμιση του 2003, με υπογραφή του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, άνοιξε όμως «παράθυρο» για την πολεοδομική τακτοποίηση με την εκ των υστέρων εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από την 376/2014 απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου, που ελήφθη τον Ιούνιο του 2013 αλλά δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στη σελίδα 69 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου