Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

''Ακρα του ψεύδους σιωπή, στην Γκιώνα βασιλεύει...''


Το Δίλημμα.

   Έχουμε πρόβλημα!  Και μάλιστα πολύ μεγάλο!  Δεν είναι δυνατόν να γράφονται, να αποδεικνύονται, να δημοσιοποιούνται τέτοια ψεύδη και ο ''ένοχος'' να ''ποιεί την νήσσαν''.  Πολλώ μάλλον όταν είναι Δημόσιο Πρόσωπο, με ευθύνες και υποτίθεται με υψηλό αίσθημα περί του Δημοσίου Συμφέροντος και Δικαίου.
   Για τον Δήμαρχο του Δήμου Δελφών γράφουμε, του οποίου η μόνιμη επωδός το τελευταίο διάστημα είναι ότι θα ''λάμψει η αλήθεια''.
Μα η αλήθεια ''έλαμψε''!...  Και το ψεύδος του, το οποίο χρησιμοποιούσε ως υπερασπιστική γραμμή για την υπόθεση ''Τουμπανάρια'' ή ''Αλαφόκαστρο'' όπως αρέσκεται να την αποκαλεί, έχει καταδειχθεί!  Και αυτό δεν ανατρέπεται, ούτε από αοριστολογίες, ούτε από ιδεοπολιτικό ''ανακάτεμα'' ευχών και απειλών.  Καθ' όσον τα ''χαρτιά'' οι υπογραφές, τα συμβόλαια και οι εξακριβώσεις, ομιλούν από μόνες τους χωρίς πέπλα μυστηρίου και προφορικούς ισχυρισμούς.

   Έχουμε πρόβλημα όμως.  Και εδώ δεν πρόκειται για την δοκιμασία ''συνοχής'' μια Δημοτικής Παράταξης, αλλά για την αποδοχή της ''συνενοχής'' της, λόγω των πεπραγμένων του ενός, από όλους τους άλλους τους περί αυτόν.  Το να μην αντιδρά κανείς από την πλειοψηφούσα παράταξη, αυτομάτως σημαίνει ότι ολόκληρη η παράταξη, υιοθετεί τις ενέργειες του αρχηγού της. 

   Είναι δυνατόν όμως;  Είναι δυνατόν να μην έχει βρεθεί ένας και να ρωτήσει : ''Είναι η υπογραφή σου αυτή Δήμαρχε;''  Να μην έχει βρεθεί ένας να 'πεί : ''Να το δούμε λίγο το θέμα;...''. Κανείς;  Και όχι μόνον αυτό.  Αλλά να υπάρχουν και ''πρόθυμοι'' στηρίζοντας εκτιθέμενοι αυτή την όζουσα υπόθεση, προσδοκώντας πολιτική ή επαγγελματική εξασφάλιση;  Στον Δήμο Δελφών;...  
Και βεβαίως η πτώση θα είναι και θορυβώδης και με παράπλευρες απώλειες.  Ενεργών ή θεατών ...συνεργατών.

Έχουμε πρόβλημα.  Και το δίλημμα κάποιων ''να στηρίξω, να μην στηρίξω'', οδηγεί τον άμοιρο Δήμο μας, όντας παραπαίοντα, στον εγκλωβισμό, στην οπισθοδρόμηση και στην εξάρτηση.  Και το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως ηθικό και μετά όλα τα άλλα.
Έρημη Γκιώνα... Καληνύκτα Φωκίδα...

(Για τον Αντιδήμαρχο κο Ταγκαλή, θα επανέλθουμε εν ...ευθέτω χρόνω.  Μιας κι εκκρεμούν ακόμη οι υπογεγραμμένες από αυτόν, υποτιθέμενες ...αποφάσεις κατεδαφίσεων ακινήτων, στην περιοχή ''Τουμπανάρια'', από τον Μάρτιο του 2013) 




1 σχόλιο:

  1. ΤρΙάντα χρόνια πολεοδομία οι ίδιοι και οι ίδιοι καλά κρατούν.
    Τριάντα χρόνια απομυζούν την πρόοδο του τόπου με την μέθοδο ένας μέσα ένας έξω.
    Ροπακάς Δημήτρης Προϊστάμενος , Ροπακάς Γιάννης (αδελφός) εξωτερικός συνεργάτης.
    Μαρούτσου -Μιχαλοπούλου Προϊσταμένη. Μαρούτσος (σύζυγος) Εξωτερικός συνεργάτης
    Ασημακοπούλου εντός Πολεοδομίας, Ταγκαλής Αντιδήμαρχος Εξωτερικός συνεργάτης
    Όλοι αυτοί με παρακλάδια τον Δημητρίου, τον Σούφρα και κάποια νέα φυντάνια.
    Προσοχή παιδιά. Όλοι σας μια γροθιά. Μη σκαλίσουνε την πολεοδομία γιατί ……………..
    Εάν Δήμαρχος και Ταγκαλής είχαν λίγη ευθιξία θα έβαζαν στο διαδίκτυο όλες τις πολεοδομικές τους υποθέσεις, να τις δουν όλοι. Δεν το τολμούν. Προτιμούν να προσφέρουν στους υπάλληλους της Πολεοδομίας προστασία για να έχουν την συγκάλυψη της Πολεοδομίας στις δικές τους υποθέσεις.
    Ωραία διοίκηση. Να την χαιρόμαστε.
    Ο κ. Ταγκαλής κάνει πως δεν γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης Τουμπανάρια. Δεν γνωρίζει, δηλαδή, ο αρμόδιος πολιτικός Προϊστάμενος της Πολεοδομίας αυτό που γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών!!!
    Ο κ. Ταγκαλής κάνει πως δεν γνωρίζει ότι η Β’ ζώνη προστασίας των αρχαιολογικών χώρων είναι αρχαιολογικός χώρος. Εκατό φορές το έχει πει το Υπουργείο Πολιτισμού και το ξαναείπε πρόσφατα στο έγγραφο που όλοι διαβάσαμε, ως απάντηση του Υπουργείο Πολιτισμού σε ερώτηση των Βουλευτών Σταθά και Κωνσταντοπούλου. Όλοι το μάθαμε απέξω το τροπάριο αυτό εκτός από τον κ. Ταγκαλή ο οποίος μαθαίνουμε τώρα ότι εκτός από πολιτικός Προϊστάμενος της Πολεοδομίας είναι και μέλος του ΣΥΠΟΘΑ.
    Τι να πει κανείς η έννοια της λέξης ντροπή δεν επαρκεί για να χαρακτηρίσει την συμπεριφορά των τοπικών μας αρχόντων.
    Παιδιά της Πολεοδομίας, το παρόν και το παρελθόν σας είναι γνωστό. Προσέξτε γιατί το μέλλον της συγκάλυψης παρανομιών έχει γίνει απρόβλεπτο.
    Το ενωμένοι ποτέ νικημένοι μπορεί να έχει φθάσει στο τέλος του και τότε αλλοίμονο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή