Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο JULIO ANDREOTTI


'' Έφυγε'' ...ατιμώρητος!..

  ''Απεδήμησεν εις Κύριον'' και σε ηλικία 94 ετών, μιά από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες  της Ιταλίας.  Γεννημένος στην Ρώμη το 1919 και με ενεργό συμμετοχή στην πολιτική σκηνή της χώρας από την λήξη του 
Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1946, όταν το κόμμα του (Χριστιανοδημοκράτες), ανάλαβε την διακυβέρνησή της, έως και την κατάρρευση της Ιταλικής Δημοκρατίας το 1992.  Διετέλεσε 7 (επτά!) φορές Πρωθυπουργός, ως και Υπουργός Εξωτερικών και το χαρακτηριστικό του παρατσούκλι ήταν  ''ανοξείδωτος'', δηλ. ο άνθρωπος ο οποίος δεν οξειδώθηκε, δεν έπιασε σκουριά, δεν εφθάρει από την συνεχή παρουσία του στην πολιτική ζωή της Ιταλίας.  
   Κατηγορήθηκε το 1978 ότι δεν εξήντλησε τα μέσα και τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του απαχθέντος από τις ''Ερυθρές Ταξιαρχίες'' Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος  Άλντο Μόρο, ο οποίος τελικά εκτελέσθηκε. Τελείως συμπτωματικά, ο Ιταλός δημοσιογράφος ο οποίος διετύπωσε τα ευρήματά του για την διασύνδεση του Αντρεότι με την Μαφία της Σικελίας και με τον τότε αρχινονό της Κόζα-Νόστρα (και Γερουσιαστή συνάμα), εκτελέστηκε από ''αγνώστους''!!.  Το 1992 με την κατάρρευση ουσιαστικά των πολιτικών αξιών και της ίδιας της Ιταλικής Δημοκρατίας, ανέλαβε τον τεράστιο αγώνα της εκκαθάρισης, ένας Εισαγγελέας ονόματι Ντι Πιέτρο, ο οποίος κατάφερε και ''έκατσε στο σκαμνί'' και τον Αντρεότι και μάλιστα κατάφερε πρωτόδικα να τον καταδικάσει.  Αθωώθηκε βεβαίως αργότερα από το Εφετείο. 
   Το ότι αντίστοιχα στην πτωχεύουσα αξιών και χρήματος Ελλάδα του 2013, εμφανίστηκε ένας Εισαγγελέας ονόματι Πεπόνης  και αποτολμά την εκκαθάριση του Δημόσιου Βίου της Χώρας, πρέπει να είναι μιά απλή σύμπτωση...  Λέτε;
   Το 2008 ο σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο γύρισε την ταινία ''il Divo'' (ο Θεός) της οποίας το θέμα ήταν η σχέση του Αντρεότι με την Μαφία και η οποία ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών εκείνης της χρονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου