Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΙΡΡΑ ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ!


         Πονεμένο  μου ''Αγιόνερο''...

    Αυτό το οποίο έπεσε προσφάτως στην αντίληψή μας, δεν ήταν εύκολα πιστευτό.  Τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως.  Για αυτό και ασχοληθήκαμε επισταμένως για να το διπλο-ελέγξουμε, προκειμένου να μην δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις για ενέργειες Αιρετών και Υπηρεσιών του Δήμου μας.  Μετά από μιά συλλογή εγγράφων λοιπόν και ενώ αναζητήσαμε ματαίως, την αυτονόητη απάντηση από την πλευρά του Δήμου, δημοσιεύουμε σήμερα μιά μικρή μα εξόχως αντιπροσωπευτική της Φαρισαϊκής αντίληψης των Αιρετών μας για τον τόπο μας ιστορία, της οποίας το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό :  Δεν υπάρχει περίπτωση να αναμένουμε  ανάπτυξη, πρόοδος, ευημερία και οικονομική ευμάρεια στον τόπο μας, όσον θα εκλέγουμε ανθρώπους, των οποίων η χρηστικότητα εξαντλείται  μόνον στην επαφή τους με το μικρόφωνο!  Όταν εκλέγουμε ανθρώπους τα σχέδια των οποίων δεν συμπίπτουν με το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου  και όταν η μόνη αντιληπτή από αυτούς σχέση προς τους κατοίκους-ψηφοφόρους είναι η πελατειακή και μάλιστα ευκαιριακή και ψευδής!  Είναι τεράστιο λάθος, μα πάνω απ' όλα είναι κακό για τον τόπο μας. 

   Στις 5-11-2012 η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φωκίδας, έστειλε το παρακάτω έγγραφο προς τον Δήμο Δελφών και ζητούσε απλά την σύμφωνη γνώμη του, προκειμένου να εντάξει την περιοχή ''Αγιόνερο'' Κίρρας, σε πρόγραμμα LEADER.  Προσέξτε: απλά την σύμφωνη γνώμη του, τίποτε άλλο. 

  
    Ο Δήμος Δελφών, παρ' ότι είχε ειδοποιηθεί για καταληκτικές ημερομηνίες, δεν απάντησε. Δεν απάντησε ούτε και η Δημοτική Ενότητα Ιτέας ως άμεσα ενδιαφερόμενη. Η Τοπική Κοινότητα Κίρρας όμως αντέδρασε από μόνη της και το Τοπικό Συμβούλιο στις 22-11-2012 έστειλε στην Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ιτέας την με αρ. πρωτ. 34443 επιστολή της το υπ' αριθ. 9/2012 Πρακτικό στο οποίο καταγραφόταν  η ομόφωνη απόφαση των μελών του, για την ένταξη του ''Αγιόνερου'' στο πρόγραμμα LEADER.


Η Αντιδήμαρχος κα Λαϊνη και επίσημα ο Δήμος Δελφών δεν αντέδρασαν. 
Παρ' όλα ταύτα όμως, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Π.Ε. Φωκίδας, στις 27-11-2012 στην 12η Συνεδρίασή του 2012 αποφάσισε (αρ. πρωτ.: Οικ. 691), να εντάξει το συγκεκριμένο έργο (πρόταση 2), μαζί με κάποια άλλα από την Φωκίδα στο πρόγραμμα LEADER, με την προϋπόθεση όμως ότι θα το ήθελε και ο ...ιδιοκτήτης της περιοχής, δηλ. η Δ.Ε. Ιτέας και ότι θα έλεγε το ναί. Και μάλιστα γρήγορα, για να μη εκπνεύσουν οι ημερομηνίες του προγράμματος.


      Έως και σήμερα (με τελευταία ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής 24-5-2013), δεν υπάρχει καμμία επιστολή συναίνεσης ή συγκατάθεσης από την Δ.Ε. Ιτέας ή από τον Δήμο Δελφών, προς την Π.Ε. Φωκίδας ή την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, ούτε και βεβαίως υπάρχει καμμία συνεννόηση με την  Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε. για τον σχεδιασμό του έργου.  Περιττό είναι να προσθέσουμε ότι οι ημερομηνίες ...''αντιπαρήλθαν'' το ''Αγιόνερο'' και ότι δεν θα έχουμε την χαρά να δούμε τον Π.Σ. κο Δασκαλόπουλο, να υπογράφει την σχετική σύμβαση του έργου.  Θα μείνουμε με τις αρμύρες, τις ακαθαρσίες, τις λάσπες, τα κατσικομονόπατα, τις παλιές καμπίνες, το απροσπέλαστο τοπίο και την αιώνια πηγή να τρέχει ασταμάτητα, μάρτυρας της μιζέριας μας, της κακομοιριάς μας και της αναλγησίας μας για την ιστορία μας και το περιβάλλον.
  Κατά τα άλλα τρέχαμε 24&25-5-2013 στα Καμμένα Βούρλα για την συνάντηση των Επιχειρήσεων και Πόλεων με αντικείμενο τον θερμαλισμό.  Και καλά η Αιδηψός, τα Καμμένα Βούρλα και η Υπάτη.  Έχουν  αξιοποιημένες ιαματικές πηγές και θέλουν να κάνουν τα καλύτερα για το τουριστικό προϊόν τους.  Εμείς, γιατί πήγαμε; Για το ''Αγιόνερο''; 
Στις παλιές αμερικάνικες κινηματογραφικές ταινίες τύπου Western, πάντα στην άκρη των πάγκων των Bar, στο πάτωμα, υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί, το περίφημο πτυελοδοχείο.  Στην Ελλάδα, δεν έχουμε πτυελοδοχεία. Συνηθίζουμε να φτύνουμε παντού, ακόμα και σε πρόσωπα. Δεν είναι κακό και εξαρτάται από το πώς θα το πάρει ο αποδέκτης.  Είτε σαν ψιλόβροχο, είτε σαν έκφραση θαυμασμού για το άτομό του.  Πώς λέμε σε κάποιον : ''Φτού σου μανάρι μου να μή σε ματιάσω!..''. Αυτό ακριβώς.
  Προσφάτως, εκυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, επιστολή-απάντηση αιρετού προς αιρετό, με γενικό θέμα θα λέγαμε: ''Τι έχω κάνει εγώ για την Κίρρα!''. Και ως συνήθως κατά τας γραφάς, πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρις...
υ.γ.    Ανεξαρτήτως του εάν η αρχική μελέτη και η ένταξη στο πρόγραμμα ήταν για 1 ευρώ ή  για 1.000.000 ευρώ, σίγουρα ήταν η αρχή και θα ακολουθούσαν κι άλλα.  Και μόνον για αυτό, έπρεπε να γίνει κάποια προσπάθεια. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου