Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΙΡΡΑ ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


Τιμωρείται η Κοινότητα
λόγω μιάς ...''βεντέτας''!

   Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι (τρόπος του λέγειν), από το προχθεσινό μας άρθρο για την ανύπαρκτη υποδοχή  την οποία επιφύλαξε η Δ.Ε. Ιτέας, στην πρόθεση της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του ''Αγιόνερου'' και σήμερα, έφτασε στα χέρια μας, έγγραφο της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας, προς την Αντιδήμαρχο κα Λαΐνη, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικό με το θέμα.  Η ημερομηνία του επείγοντος εγγράφου είναι 26-11-2012 και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας, παρακαλεί την εισαγωγή του θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-11-2012 (2 ημέρες μετά), προκειμένου να προληφθούν οι ημερομηνίες για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα LEADER.


  Όπως εγράψαμε, έως και την Παρασκευή 24-5-2013, δεν υπήρξε καμμιά επικοινωνία ή απάντηση ή έστω διευκρινιστική ερώτηση προς την Περιφερειακή Ενότητα, εκ μέρους του Δήμου ή της Δ.Ε. Ιτέας.   Κοινώς, ''τους έγραψαν κανονικά''!  Και την Περιφέρεια και το Τοπικό Συμβούλιο!
Περιττόν είναι να αναφερθεί ότι, η παράκληση της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας, κας Μαντά, δεν ελήφθη κάν υπ' όψιν και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ουδόλως ασχολήθηκε με το θέμα!
  Έρχεται όμως σήμερα αυτή η επιστολή, η οποία αποδεικνύει ένα και μοναδικό πράγμα : 
Η πρόθεση της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του ''Αγιόνερου'' και η εναγώνια θέληση της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας για την υλοποίησή της, απαξιώθηκαν εσκεμμένα, πρωτίστως από την Αντιδήμαρχο κα Λαΐνη και δευτερευόντως από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου!
   Και βεβαίως, το ερώτημα είναι, με ποιό δικαίωμα, με ποιά κριτήρια, με ποιό ώφελος και με ποιά ιστορική γνώση, απαρνείται και αδιαφορεί ο οποιοσδήποτε αιρετός, την δυνατότητα ανάδειξης και προβολής ενός μοναδικού ιστορικού χαρακτηριστικού του τόπου μας;  Υπάρχει λογική απάντηση;
   Συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες και της περιοχής και της ιστορίας της.  Πιστεύουν ότι δεν υποχρεούνται να δώσουν εξηγήσεις σε κανέναν για τις ενέργειές τους και τις αποφάσεις τους και θεωρούν εαυτούς σοφότερους, εξυπνότερους και μοναδικούς στην διαχείριση των τοπικών προβλημάτων.  Η όποια ''Ανάπτυξη'' της περιοχής, περνά πλέον μέσα από την οπτική γωνία και την κοινωνική αντίληψη  αυτών των ανθρώπων, οι ενέργειες των οποίων την τελευταία 20ετία έχουν καταδικάσει ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος στην επαιτεία, στην εξάρτηση, με τον φόβο και την ανασφάλεια κυρίαρχα αισθήματα και την υπανάπτυξη μόνιμη και καθεστικυΐα.
Και για επανέλθουμε στα περί του ...πτυελοδοχείου, θα σημειώσουμε ότι :
Υπάρχουν 2 ρήματα στην ελληνική γλώσσα, γειτνιάζοντα γλωσσικά-γραμματικά : το πτύσσω και το πτύω.  Από το πρώτο προέρχεται η ανά-πτυξη και από το δεύτερο η κατά-πτυση.
Διαλέγουμε και παίρνουμε.

υ.γ.  Θα επανέλθουμε στο θέμα, καταδεικνύοντας το ποιός ψεύδεται και το ποιός χρησιμοποιεί την Κίρρα μόνον για ...folklore εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου