Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΟΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ

Η Κοινότητα Αρτοτίνας και ο πολιτιστικός σύλλογος Αρτοτινών «Ο Αθανάσιος Διάκος» συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία τίμησε και φέτος, τη θυσία του ήρωα της Αλαμάνας και τέκνου της Αρτοτίνας, Αθανασίου Διάκου. 

Την Κυριακή 23-4-2023 τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Άμπλιανης στη Λαμία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, παρουσία εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Δήμου Λαμιέων, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, Πολιτιστικών Συλλόγων και κατοίκων της πόλης. Μεταξύ άλλων παρέστη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος  Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας ο κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ΔΙΑΚΟΥ που βρίσκεται στον τόπο του μαρτυρίου του και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία. 

Η τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Ο Σύλλογός μας και η Τοπική Κοινότητα Αρτοτίνας, συμμετείχαν στην εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνι στον ανδριάντα του ήρωα, εκπροσωπούμενες από τον Πρόεδρό τους κ. Θεόδωρο Μαρτέκα και κ. Κάππα Βασίλειο αντίστοιχα. 

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Μαρτέκας και ο ταμίας κ. Δημήτριος Μακρής του συλλόγου Αρτοτινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου