Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΤΟ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ           

                                                                                             Άμφισσα, 20/04/2023

                                                                                             Αρ.Πρωτ.: 44      

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ – 11:00π.μ. 

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Φωκίδας να δώσουν αγωνιστική συνέχεια στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δίνοντας μαζικό, μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση.

Σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσονται συνεχώς νέοι αγώνες και μας δίνουν κουράγιο, μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, δείχνουν ότι το γυαλί ράγισε και πρέπει να αποσπάσουμε κατακτήσεις που θα βελτιώσουν άμεσα και δραστικά τη ζωή μας. Συνεχίζουμε, για τη διεκδίκηση μέτρων που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής μας, ενισχύοντας τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τη μαζικοποίηση των σωματείων, των συλλόγων. 

Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους

Όσο κι αν σε εμάς φαίνεται παράλογο να μπαίνει ένα τέτοιο δίλημμα, δυστυχώς τα «άλλα Τέμπη» βρίσκονται παντού γύρω μας και δεν πρόκειται να τα ανεχτούμε. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στα εγκλήματα που συντελούνται και απειλούν τις ζωές και τις ανάγκες των οικογενειών μας:

Δε θα ανεχτούμε ότι στους χώρους δουλειάς, κάθε τρεις μέρες έχουμε έναν νεκρό, όπου τα εργατικά «ατυχήματα» είναι καθημερινότητα και για τα οποία πάντα ευθύνεται «το ανθρώπινο λάθος».

Δε θα ανεχτούμε τις γερασμένες και ασυντήρητες υποδομές, όπως οι χιλιάδες γέφυρες σε όλη τη χώρα. Δε θα δεχτούμε να είναι καθημερινότητα η «βροχή σοβάδων» στα σχολεία, να υπάρχουν σε αυτά επιβλαβή για την υγεία υλικά, να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε κοντέινερ, να τρέχουν σε ακατάλληλα και επικίνδυνα προαύλια, να μην είναι τα σχολεία προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, να μην υπάρχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και να μην έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι.

Δε θα ανεχτούμε να τρέμει το φυλλοκάρδι μας σε φωτιά, βροχή ή σεισμό.

Δεν θα ανεχτούμε τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Νοσοκομείου Άμφισσας προκειμένου να θησαυρίζουν οι μεγαλοκλινικάρχες. 

Δε θα ανεχτούμε να μας παίρνουν τα σπίτια τα κοράκια. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν τα σωματεία τους, όλο το λαό να δυναμώσει τον οργανωμένο αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουμε: 

    • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και του «κόστους-οφέλους» που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. 

    • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς. Επαρκής στελέχωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και Επιθεωρήσεων Μεταλλείων.

    • Μισθοί και συντάξεις στο ύψος των αναγκών όπως προσδιορίζονται από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις κάθε κλάδου και τομέα. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

    • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλο τον δημόσιο τομέα στο ύψος των αναγκών με άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων, του Νοσοκομείου και των Κ.Υ από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

    • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα. 

    • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα δημόσια κτήρια με προτεραιότητα στα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Παράλληλα να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα με ευθύνη του κράτους και με την ίδια προτεραιότητα.


Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου