Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ - ερώτηση του π.σ. Δρόσου Παρασκευά

 

Άμφισσα, 03/04/2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: “ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ 2023”. 

Σε λιγότερο από τρεις μήνες θα πρέπει η περιφέρεια Στερεάς και οι Διευθύνσεις Γεωργίας να είναι έτοιμες για την δακοκτονία που διενεργείτε τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών γνωστά. Τα ζούνε στο πετσί τους οι ελαιοκαλιεργητες.

Προσπαθώ πολλά χρόνια να βρεθεί λύση σ αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται κάθε χρόνο και ο δάκος έχει γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της ελιάς. Δεν θα αναφερθώ στην προσπάθεια μου όπως και όλης της παράταξης να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύση και το μόνο που εισέπραξα ήταν ειρωνείες, χλευασμό και καμία προσπάθεια διαλόγου από την πλευρά των υπευθύνων. Η περιφερειακή αρχή βέβαια όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έφτιαξε μια επιτροπή για το θέμα της δακοκτονίας με περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις αναλογιζόμενη ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μόνη της σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως εξελίχθηκε. 

Ερωτάται η περιφέρεια. Πόσες φορές συνεδρίασε η συγκεκριμένη επιτροπή και ποια τα αποτελέσματα αυτής. Πόσα χρήματα δαπάνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανά περιφερειακή ενότητα για δακοκτονία και πόσοι ψεκασμοί έγιναν. Υπήρξε δίκαια μοιρασιά και έγινε ίδιος αριθμός ψεκασμών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες όπως είναι το σωστό; Στη συγκεκριμένη ερώτηση δέχομαι και απαντήσεις από όποια παράταξη γνωρίζει κάποιο από τα ερωτήματα μου λόγω ότι στην επιτροπή συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι από αρκετές παρατάξεις.

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου