Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ - Θ.Χ.Π. ΙΤΕΑΣ : ΤΟ "ΜΑΥΡΟ & ΤΟ ΑΣΠΡΟ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - άρθρο

 


Τώρα, το πώς είναι δυνατόν να κόβει την πίττα του το Θ.Χ.Π. Ιτέας στην Άμφισσα, μόνον το Δ.Σ. του, θα ήταν δυνατόν να το εξηγήσει! Εδώ στην Ιτέα, κτήμα της οποίας είναι το Θ.Χ.Π., πιθανόν να μην εντόπισαν καμμία αίθουσα (!...), ικανή για μια τέτοια εκδήλωση, παρ' ότι το Ξενοδοχείο "Ναυσικά" κατ' επανάληψη έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις του Θεραπευτηρίου.

Μήπως έχει αρχίσει η "διαδικασία" της απορροφήσεως του ιδρύματος για τις ανάγκες της πρωτεύουσας, με την "μη" αντίσταση του Δ.Σ. του και με μεθοδευμένες από τις "αρχές" του Νομού και του Δήμου μας  ενέργειες;...

 

Μέχρι και εκ Κύπρου καλλιτέχνης εκλήθη και διασκέδασε τους καλεσμένους στην κοπή της πίττας!  

Η φήμη ότι ακούσθησαν θόρυβοι κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως στην Άμφισσα, μέσα από τον τάφο του αείμνηστου Παπα-Νίκου στην Ιτέα, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο δε Σάββας, τα γράφει πολύ καλά!  Αξίζει όμως κάτι τέτοιο στην Άμφισσα και στην Ιτέα:...

**************************************   

…………«ενός λεπτού σιγή»………….

Το καλό πρέπει να προβάλλεται , αλλά και το κακό πρέπει να ................ «κολάζεται»!!

Αξίζουν τα συγχαρητήρια και τον έπαινο τα Διοικητικά Συμβούλια και το προσωπικό του «ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ-ΜΠΑΛΕΙΟΥ-ΤΡΙΓΚΕΙΟΥ» ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ για τα 20 έτη άψογης λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος.

*** Στη σημερινή (06-02-2023) εκδήλωση του όμως (που γίνεται στην Άμφισσα/Πνευματικό Κέντρο) οι λεγόμενοι «επίσημοι», που πρόκειται να παρευρεθούν, ας κρατήσουν «ενός λεπτού σιγή» για το «θάνατο» και τη λεηλασία του «Στάλλειου-Γάτειου» Γηροκομείου Άμφισσας , που βρίσκεται ακριβώς απέναντι!! Ως πότε θα συνεχίζεται αυτός ο «ιδιότυπος στρουθοκαμηλισμός» και αυτή η «ενδημική αφασία» που (δυστυχώς) επικαλύπτει τη περιοχή μας, όπως π.χ. (πέραν άλλων) και το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ,που παραμένει επί πολλά έτηπό το 2014!!) σε κατάσταση ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, ΝΤΡΟΠΗΣ και (τελευταία)……… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ;;!!
Ως πότε ;;……………………………………………….!!
ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ κάποτε αυτή η θεσμική ή η διοικητική-υπηρεσιακή αδράνεια , ανικανότητα και ΕΥΘΥΝΗ κάποιων ή θα πληρώνει διαρκώςπως και σε άλλες περιπτώσεις) το «κράτος» ,δηλαδή ο δύσμοιρος πολίτης;;!! ΑΙΔΩΣ λοιπόν «Πόντιοι Πιλάτοι» και «παρατηρητές» της εξουσίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας!!! Πέρα από τις (διαχρονικές) ευθύνες για τη μη λειτουργία του, τη πανθομολογούμενη κακή διαχείρισή του και την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων , αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ (για όλους μας..) η εγκατάλειψη και η κατάντια του (η σκόνη, πέραν των άλλων, που το καλύπτει παντού θυμίζει νταμάρι ή μαρμαράδικο) και προκαλούν τουλάχιστον κλαυσίγελο οι κατά καιρούς αυτο-ικανοποιήσεις περί «προστασίας» του!! Πρέπει άμεσα και δραστικά να παρέμβουν όλοι οι «υπεύθυνοι», που το «γνωρίζουν» & τους «γνωρίζει» καλά(;;!!) και να αφήσουν τις φωτογραφίσεις και τα ανούσια Δελτία Τύπου. Όχι μόνο επιβάλλεται να το συντηρήσουν- διαφυλάξουν αλλά και να το αξιοποιήσουν τουλάχιστον κτιριακά (αν δεν μπορούν ως Γηροκομείο που βρίσκεται τώρα σε εκκαθάριση). Λύσεις και προτάσεις πολλές π,χ, Φοιτητική Εστία, Δημοτικό-κοινωνικό ιατρείο, Υπηρεσίες του Δήμου ή του Δημοσίου, κ.ά. Εμείς οφείλαμε (για άλλη μια φορά) να γράψουμε αυτές τις κριτικές σκέψεις-προτάσεις, γενόμενοι (κατά τη γνώμη μας) χρήσιμοι και όχι ά(χ)ρηστοι, αρεστοί ή κόλακες (που πληθαίνουν τελευταίως)!!

Άμφισσα, 06-02-2023


2 σχόλια:

  1. Μαλλον αληθεια θαναι ,οτι ακουστηκαν θορυβοι απο τον ταφο του αειμνηστου π.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ηδη εχει αρχισει η αποδομηση του ΚΑΙ απο την μνημη των πιστων!! (οσοι ξερουν...ξερουν!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρθε λοιπον η ώρα να .."αποχαιρετΊσει" η ΙΤΕΑ Άλλη μια κοινωφελή υπηρεσία που ωδεύει προς βορράν? ( άραγε τι εχει γίνει με κάποια άλλα έργα του μακαριστού π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή