Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

 

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»,

Χωρίς να υποτιμούμε τις πρώτες στη σειρά βουλευτικές εκλογές της χρονιάς, έχουμε στραμμένο το βλέμμα, όχι ευκαιριακά και την τελευταία στιγμή, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου.

Στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη 2023, η υπερκομματική παράταξή μας συμπληρώνει 14 χρόνια παρουσίας Ζωντανής, Δυναμικής και Ελπιδοφόρας στην Αυτοδιοίκηση του Δήμου Δελφών.

  

Γεννηθήκαμε στα σπλάχνα της αυτοδιοικητικής ιστορίας του τόπου μας, της πατρίδας μας, των ατέλειωτων αγώνων κάθε γενιάς, συναισθανόμενοι τη βαρειά κληρονομιά.

Αυθεντικοί, όχι παιδιά Κομματικών σωλήνων, ούτε προϊόντα άνομων Συμφερόντων.

Μπροστά στα πιο δύσκολα χρόνια που περάσαμε και περνάμε την τελευταία πεντηκονταετία, Εμείς, ξεκινήσαμε πιστεύοντας ακράδαντα και παλεύοντας σε όλα τα επίπεδα στην κοινωνία, στην εργασία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, με την πεποίθηση πως μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον Δήμο μας, τις πόλεις και τα χωριά μας.

Στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη 2023 ΜΑΣ δίνεται η ευκαιρία  να ανακόψουμε την φθίνουσα πορεία που πήρε ο Δήμος Δελφών, να διώξουμε την Ελίτ που λυμαίνεται τους πόρους του και έχει καταδικάσει τον τόπο μας σε μια επιταχυνόμενη ανυπαρξία.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελίτ αυτή διοικεί την Φωκίδα και τον Δήμο μας για δεκαετίες,  αλλάζοντας το όνομα του δημάρχου και  πουλώντας το ως ανανέωση. Πρόκειται για μια εναλλαγή προσώπων της ίδιας κάστας  και εφαρμοσθείσας πολιτικής.  Ερίζουν για τα μεγάλα ελλείμματα του Δήμου χωρίς να λένε κουβέντα, πώς και ποιοι τα δημιούργησαν, όταν όλοι γνωρίζουμε πως αποτελούν κληρονομική σχεδόν διαδοχή ο ένας του άλλου.

Επί των ημερών τους:

  • Ο ελαιώνας κάηκε δυο φορές, καταστροφή που δεν συνέβη ούτε στην τουρκοκρατία,

  • Το Γηροκομείο Άμφισσας έκλεισε κι η περιουσία των ευεργετών εξανεμίστηκε,

  • Δεν προστάτεψαν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου όπως την Πλατεία Θεάτρου,

  • «Χάρισαν» τα χρήματα του Δήμου στους εργολάβους, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν τα έργα σε Καστέλλια και Γραβιά,

  • Σπατάλησαν τα χρήματα των δημοτών πληρώνοντας έργα στο ανώτερο ποσό, ακολουθώντας την τακτική: Εγώ σου Αναθέτω – Εσύ Εισπράττεις με δικαστική απόφαση,

  • Κέρασαν από την τσέπη των δημοτών τους δικούς τους ανθρώπους, αφήνοντας επί χρόνια ανείσπρακτα δημοτικά τέλη και νερά,

  • Έδωσαν τροφή την δημοτική γη σε Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, όπως παλιότερα την έδωσαν στις Εξορύξεις –χωρίς σεβασμό ούτε και σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές NATURA- και χωρίς στόχο διεκδίκησης την φροντίδα για τον τόπο,

  • Ενήργησαν για ίδιο συμφέρον (δέστε υπόθεση «ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ» στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών)

  • Παράτησαν στην τύχη τους χωριά & Κεφαλοχώρια.


Ούτε λογοδότησαν, ούτε διώχτηκαν, ούτε συναισθάνθηκαν τις ευθύνες τους, ούτε παίρνουν έστω ένα μέτρο πρόληψης κι αποτροπής παρόμοιων καταστάσεων για το μέλλον.

Απεναντίας ανατρέχοντας κάποιος στις προγραμματικές δηλώσεις και στους πρόσφατους απολογισμούς του νυν δημάρχου, θα βγάλει χωρίς κόπο δύο συμπεράσματα:

Το πρώτο, πως η δημοτική αρχή διακατέχεται από μια παράξενη, αβάσιμη και για το λόγο αυτό ελεγχόμενη αυτοπεποίθηση: Ότι είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών, ότι παράγουν έργο και δεν τους ταρακουνάει τίποτα.! Το δεύτερο είναι η αναφορά στα οικονομικά του Δήμου  με τη φράση: « μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας». Υπάρχει κι άλλη γλώσσα; Πότε χρησιμοποιείται η μια και πότε η άλλη; Ποια γλώσσα μίλησαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι της ίδιας, μίας και μόνης παράταξης;  Πίσω από αυτή την απροσχημάτιστη πολιτική συμπεριφορά, κρύβεται ένα ολόκληρο σύστημα που τυραννά  τη Φωκίδα φτάνοντάς τη στο σημείο, στις δύο τελευταίες απογραφές του 2011 και του 2021 να εμφανίζει σωρευτικά μείωση πληθυσμού σχεδόν 30%. Οι νέοι, πτυχιούχοι και μη, παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς με το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης ότι δε γίνεται τίποτα κι ο τόπος δεν είναι γι’ αυτούς... Άλλοι όμως, χρεωμένοι του χθες, «φτιάχτηκαν» με τα δημοτικά!

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, αυτό το σύστημα, για την απρόσκοπτη διασφάλιση της μακροημέρευσής του, άρχισε να απεργάζεται εναλλακτικά σενάρια προσπαθώντας να αξιοποιήσει πρόσωπα της δημοτικής «αυλής», κανονικούς αχυράνθρωπους αλλά χρήσιμους στα υπόγεια πολιτικά παιχνίδια τοπικών παραγόντων με έναν στόχο: τη πολιτική τους επιβίωση.

Πρόσφατα είχαμε την αυλαία της πρώτης φαρσοκωμωδίας, όπως την χαρακτηρίζουμε εμείς. Για άλλους ήταν πολιτική επιλογή. Το σύστημα αυτό κρατά αιχμάλωτο τον τόπο μας και οι μόνοι που μπορούν να το στείλουν στα αζήτητα είμαστε οι πολίτες με την ψήφο μας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. 

Απευθύνουμε σε όλους τους δημότες του Δήμου Δελφών, που θέλουν να αλλάξουν το σκηνικό εγκατάλειψης και πολιτικής ανυποληψίας του τόπου μας και να ανακόψουν τον κατήφορο όπου μας σπρώχνουν,

                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ από κομματικές και προσωπικές δουλείες, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ μόνο στο καλό των πολλών, αποτελούν την μοναδική Εναλλακτική πρόταση που θέλει να διοικήσει τον Δήμο με Συνέπεια & Αρχές.

Σας ζητάμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαλλάξουμε τον Δήμο μας από τη πολιτική και δημοτική εκμετάλλευση παλεύοντας ενωμένοι, παλιοί και καινούργιοι συντοπίτες –συναγωνιστές, για το παρόν και το αύριο αυτού του τόπου που μας αξίζει, με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη (Τάκη) Μέγκο.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή 13/2/2023

των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

7 σχόλια:

  1. Πάλι εσείς κ Μέγγο; Άλλους δεν υπάρχει για να ηγηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα κάνετε εσείς δεν μας λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνε μια μήνυση ρε Μέγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάκη για μία ακόμη φορά γίνεσαι ή πατερίτσα του συστήματος που τυφλά υπηρετείς συγχαρητήρια για το συνδυασμού σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΤΑΓΚΑΛΗΣ (ΠΑΙΔΙ ΦΟΥΣΕΚΗ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΦΟΥΣΕΚΗ) ΜΕΓΚΟΣ & ΛΑ.ΣΥ ...... ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΉΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα μπροστά αρχηγέ μου και με σύνθημα αυτά που γράφεις, κατέβα στις εκλογές; Για να δεις αρχηγέ μου πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Άντε μπράβο...αρχηγέ μου.

      Διαγραφή
  6. Καλά τα λες , αλλά με αυτούς που έχεις μέσα στον συνδιασμό σου δεν υπάρχει περίπτωση πιστεύω ότι το έχεις καταλάβει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή