Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ ΒΑΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 Με διάθεση, ταλέντο και άποψη.

   Το απόγευμα της Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, "έσβησαν" τα φώτα στο παράρτημα του Μουσείου της πόλεως (τέως οικία Μερκούρη), σηματοδοτώντας με τον αυτόν τον κλασσικό τρόπο, την λήξη της εκθέσεως ζωγραφικής της συμπολίτισσάς μας Βάνας Παπακωνσταντίνου.  Αυτή δε, είναι η πρώτη της έκθεση, μέσα απ' την οποία με τα έργα της, προσπαθεί να μεταφέρει στο κοινό τις εικαστικές της ανησυχίες και πειραματισμούς.

  Η καλλιτέχνης έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το δε άριστο επίπεδο των επιδόσεών της, έχει πιστοποιήσει ειδικός για αυτό το είδος σπουδών, βρετανικός φορέας (NCFE).

  Τα έργα της είναι ακρυλικά και ακουαρέλες, ενώ η θεματολογία και η τεχνοτροπία της, είναι εμφανώς επηρεασμένες από πρωτοπόρους ζωγράφους, τον εξπρεσιονισμό και τον σουρεαλισμό.

  Η Βάνα είναι σύζυγος του γνωστού στην Ιτέα επιχειρηματία συμπολίτου μας Ιωάννη Παπακωνσταντίνου και με αυτήν την παρουσία της στα εικαστικά δρώμενα της πόλεώς μας, κατέθεσε και τα "διαπιστευτήριά" της στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Προσθέτοντας τοιουτοτρόπως και το όνομά της, στην ολιγομελή Λέσχη των ασχολουμένων εδώ, με τα εικαστικά.

  Την έκθεση είχεν οργανώσει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας και εκτός από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών, υπήρξαν και αρκετές επιθυμίες επισκεπτών, για αγορές έργων. Ώσπου στο τέλος, η καλλιτέχνης ...ενέδωσε στο να τύχουν εν ευθέτω χρόνω πωλήσεων τα έργα της, εφ' όσον προηγουμένως τηρηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες έργων της Βάνας από την έκθεση:   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου