Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ" ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - Δεκτές προσφορές χρησιμοποιημένων ενδυματων

 

 

        ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                        ΑΜΦΙΣΣΑ, 26.1.2023

Α.Δ.Τ.: 10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Δελφών «σωσίβιο» για τα φτωχότερα νοικοκυριά

Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και του προγράμματος δωρεάν άθλησης παιδιών του Δήμου μας, διαπιστώσαμε το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό συμπολιτών μας που στερούνται βασικών αγαθών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δελφών ξεκινά τη λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών – εφηβικών ενδυμάτων και ενδυμάτων ενηλίκων, υποδημάτων, παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών,

ειδών βρεφανάπτυξης, παιχνιδιών, λευκών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούριων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση. Με την ίδρυση της Δημοτικής Ιματιοθήκης, πέρα από την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, προωθείται και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων σε καλή κατάσταση και της μείωσης των απορριμμάτων.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα στεγάζεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και δικαιούχοι μπορεί να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών καθώς και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η λειτουργία της ιματιοθήκης (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) θα πραγματοποιείται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα δήλωσε: «Κάποτε δεν υπήρχαν ιματιοθήκες ή αν υπήρχαν, δεν ήταν οργανωμένες δομές. Η βοήθεια δινόταν από χέρι σε χέρι. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όσο περισσότεροι οικονομικά δυνατοί συμπολίτες μας ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς, αντίστοιχα θα απαλύνεται και ο πόνος των οικονομικά ασθενέστερων. Η κοινωνική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό αντίδοτο της ανθρωπότητας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου