Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 4.1.2023

Α.Δ.Τ.: 3/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2023 του Δήμου Δελφών, ο οποίος θέτει στέρεες βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του

Π. Ταγκαλής: «Φιλόδοξοι οι στόχοι μας αλλά ταυτόχρονα εφικτοί καθώς πλέον είμαστε οικονομικά υγιείς»


Τον προϋπολογισμό για το 2023 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος νομιμοποιήθηκε στις 03.01.23 από το νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (ΑΔΑ:ΨΟΜΖΟΡ10-Β2Θ).

Σε συνέχεια του απολογισμού των στόχων που ετέθησαν κατά τα προηγούμενα οικονομικά έτη έως και φέτος, ο οποίος κρίνεται επιτυχημένος, το Δημοτικό Συμβούλιο με την εν λόγω απόφασή του έθεσε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, έχοντας ως κύρια ζητούμενα την οικονομική σταθερότητα του Δήμου αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του.

«Ο βασικός στόχος μας, όπως τέθηκε από την αρχή της θητείας, για την Οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας, σε συνδυασμό με την οικονομική σταθερότητα, παραμένει αδιαπραγμάτευτος και την τελευταία χρονιά της παρούσας θητείας», σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας πως η χρονιά που κλείνει παρά τη νέα οικονομική κρίση που προκλήθηκε ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης, έχει θετικό πρόσημο για το Δήμο, απόρροια της μεθοδικής δουλειάς και του σωστού προγραμματισμού.

Ως απόδειξη του μεθοδικού προγραμματισμού με τον οποίο ο Δήμος πορεύεται στην οικονομική διαχείριση, έδειξε την έγκριση των ισολογισμών που για χρόνια εκκρεμούσαν, προσθέτοντας πως και η επόμενη χρονιά θα βασιστεί στην ίδια φιλοσοφία, η οποία αφενός θέτει στέρεες βάσεις για τη λειτουργία του Δήμου, αφετέρου όμως επιτρέπει την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής, όπως ήδη έχει συμβεί για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Θα εφαρμόσουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική των ανταποδοτικών μας τελών, με τα μειωμένα τέλη στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και στις επιχειρήσεις των Δελφών», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δελφών.

Ως προς τους στόχους του επόμενου οικονομικού έτους, επιγραμματικά ανέφερε τους εξής:

1. Μείωση του χρόνου στις πληρωμές έναντι τρίτων.

2. Περαιτέρω ενίσχυση της καθημερινότητας του πολίτη.

3. Ενίσχυση του τομέα Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού

4. Υλοποίηση των ισολογισμών για τα έτη 2021 και 2022, προκειμένου ο Δήμος να είναι απόλυτα συνεπής στα όσα ορίζει η νομοθεσία.

5. Στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συλλόγων και φορέων.

6. Δημιουργία ασφαλούς αποθεματικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων

7. Ολοκλήρωση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων-οχημάτων-εξοπλισμού

Καταλήγοντας ο κ. Ταγκαλής δήλωσε: «Οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού είναι φιλόδοξοι, πλην όμως εφικτοί. Πεποίθησή μας είναι ότι μέσω των συνεργασιών και της σκληρής δουλειάς μπορούμε να τους πετύχουμε, όπως συνέβη έως σήμερα και αποτυπώθηκε σε όλους τους απολογισμούς που πραγματοποιήσαμε για κάθε έτος ξεχωριστά».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νικόλαος Λουπάκος, τόνισε κατά τη δική του εισήγηση ότι ο Δήμος Δελφών έχει πετύχει με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2023 την απόλυτη εναρμόνιση με τα όσα ορίζει ο νόμος, μεταξύ άλλων και ως προς το χρόνο ψήφισής του, ως συνέπεια της σκληρής δουλειάς των αρμόδιων υπηρεσιών. «Έως σήμερα στην παρούσα θητεία έχουμε ψηφίσει ισολογισμούς επτά ετών και μέχρι το τέλος του 2023 θα ψηφίσουμε άλλους δύο, απόδειξη του μεγάλου έργου που φέρνουμε εις πέρας στο νευραλγικό τομέα των οικονομικών του Δήμου», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, αναφέροντας ως ένα ακόμα παράδειγμα της βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του Δήμου και τη σύντμηση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς τρίτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου