Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ποιες αυξήσεις, σε ποιες συντάξεις ;

Ή όταν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

    Τα ψέματα τελείωσαν. Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξεων, κρατήστε μικρό καλάθι, καθώς δυστυχώς  θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας ότι η βροχή των χρημάτων με τις «αυξήσεις» της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης για τους συνταξιούχους, που προπαγάνδιζαν όλες τις τελευταίες μέρες, ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ότι μας  «σπάσανε» στην κοροϊδία.

                    “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”   

   Πήραν από τις συντάξεις μας πάνω από 100 δις ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια και δίνουν ψίχουλα από 1/1/2023 μόνο σε ένα αριθμό συνταξιούχων.

   Προπαγάνδιζαν και Προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις! Ντροπή τους. Έχουν οδηγήσει, μεγάλο τμήμα συνταξιούχων, στη φτωχοποίηση  με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας, και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους. 

    Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα - πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

    Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%,  ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραμε μηδέν αύξηση γι’ αυτή τη χρονιά. Σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ πανελλαδικής εφημερίδας το 2022 έκλεισε καταγράφοντας αύξηση έως και 44,88% στα προϊόντα διατροφής, ενώ βάσει της έρευνας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, το περιεχόμενο έχει μειωθεί σε 238 προϊόντα, ειδικά μετά την πρεμιέρα του καλαθιού του νοικοκυριού. Εν ολίγοις, ψωνίζουμε ακριβότερα και τρώμε λιγότερο.

       Για το 2023 το 7,75% της αύξησης στις συντάξεις, ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 5,5%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Οι δε επικουρικές χρόνο με το χρόνο, ακριβώς επειδή δεν θα μπαίνει η όποια αύξηση, θα βαίνουν μειούμενες μέχρι να γίνουν πραγματικά ψίχουλα.

   Κοντά 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, που βγήκαν πριν το 2016, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς ενώ 300.000 περίπου θα πάρουν λιγότερα από 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Δηλαδή ψίχουλα.

   Τα δε 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε.

Δεξιό βέλος: Συνέχεια στην πίσω σελίδα     Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς (και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά) θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016 και θα είναι μισό καλάθι της νοικοκυράς!

  

 

 

   Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 (Νόμοι Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, Βρούτση, Κατρούγκαλου) δηλαδή όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.

  

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.

     Το «κοινωνικό» έργο της κυβέρνησης, εκθείασε χθες ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, το οποίο για τον λαό μεταφράζεται στα κουπόνια και τα άλλα ψίχουλα που θα περισσεύουν από τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Επί της ουσίας επανέλαβε τον χρεοκοπημένο μύθο ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη», τη στιγμή που η γενικευμένη ακρίβεια επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς φέρνει φτώχεια στους εργαζόμενους και τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο. 

    Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός "πληρώνει" τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και "ανταμείβεται" με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν.

     Στη δεκαετία που συμπληρώθηκε, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης και ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

   Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και τα στελέχη (των επίδοξων κυβερνητών) του ΣΥΡΙΖΑ ήδη ξεκίνησαν, μαζί με τα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης, να ψάχνουν ξανά μανά για θύματα ανάμεσά μας. Δε φτάνει που πετσόκοψαν τις συντάξεις μας, τώρα μας παραμυθιάζουν για αναδρομικά με δόσεις, για επιταγές του Πάσχα, για επίδομα προσωπικής διαφοράς, για δελτία για οδοντίατρους και μέχρι την κάλπη θα γελάσει ο κάθε πικραμένος για το πόσα καθρεφτάκια και χάντρες θα μας χαρίζουνε όταν ήδη μας έχουν φτάσει, αυτοί, οι ίδιοι,  στον πάτο της εξαθλίωσης.

 

Είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα

   Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κόψουμε την πίτα μας για τη νέα χρονιά, με ανοιχτή συγκέντρωση (καιρού επιτρέποντος), αγωνιστικά όπως πολύ καλά ξέρουμε:

·        Απαιτώντας  το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

·        Επιστροφή των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) που είναι πληρωμένες εισφορές για 30-35 και 40 χρόνια.

·        Επιστροφή των αναδρομικών του  ενδεκάμηνου Ιούνης ’15 – Μάης ‘16 με τους νόμιμους τόκους (6%) σε όλους τους συνταξιούχους

·        Επιστροφή του ΕΚΑΣ

 

   Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση – κοπή πίτας, για τις ευχές μας για το 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου