Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

"ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ" : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

 

23/1/23

Ο συνδυασμός Όραμα για τη Δωρίδα στη μέχρι τώρα πορεία του έχει καταθέσει προτάσεις για σειρά θεμάτων, όπως η παιδεία και τα σχολεία. Προτάσεις όπως η δημιουργία ΚΔΑΠ, για τη δημιουργική απασχόληση/επιμόρφωση των παιδιών της Δωρίδας, με παράλληλο όφελος τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών, την πιστοποίηση των υφιστάμενων παιδικών χαρών, την επιδιόρθωση σχολικών κτηρίων κλπ.

Επίσης έχει στηρίξει την πρόταση της δημοτικής αρχής για επιδότηση ενοικίου και διατροφής τον αναπληρωτών δασκάλων της ενότητας Λιδορικίου ως σωστή κίνηση για κάλυψη των κενών θέσεων.

Παράλληλα έχει καταθέσει ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων. Μετά τη συστηματική συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να μην απαντήσει σε συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων κατέθεσε στην εισαγγελία το παρακάτω αίτημα για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα πιστοποιούν την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.


«Ο συνδυασμός «Όραμα για τη Δωρίδα» στα πλαίσια του ελέγχου που ασκεί στο δήμο έχει καταθέσει τόσο γραπτά όσο και προφορικά ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο τα οποία έχουν μείνει αναπάντητα, σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Αντίστοιχο ερώτημα για τα αναπάντητα αιτήματα, έχει κατατεθεί και στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ν. Φωκίδας.

Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει γραπτώς ούτε προφορικά, με σαφήνεια για την ασφάλεια και τον έλεγχο που έχει κάνει. Παρά μόνο τη μία φορά λέει πώς βελτιώθηκε η κατάσταση, την άλλη πως το διορθώνουν και την άλλη πως είναι όλα καλά.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βεβαιώσουμε ότι οι σχολικές μονάδες του δήμου Δωρίδος πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας πυροπροστασίας και πολεοδομικά.»

ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου