Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ;..." - ερώτηση του π.σ. Δρόσου Παρασκευά προς τον Περιφερειάρχη

Άμφισσα, 05/12/2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: “Διεκδικήσεις σε βάρος περιοχών της Δωρίδας της Ι. Μονής Κουτσουριώτισσας”.

Το τελευταίο διάστημα στην πολύπαθη περιοχή της Δωριδας προστέθηκε και άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα που αν έχει την κατάληξη που επιθυμεί η μία πλευρά θα σημάνει και την ταφόπλακα ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας της Δωριδας. Αναφέρομαι στην διεκδίκηση χιλιάδων στρεμμάτων που εδώ και 200 Χρόνια γνωρίζαμε ότι ανήκουν στα χωριά Αμυγδαλιά Ερατεινή Μηλιά Μακρινή και Σωταινα από την Μόνη Κουτσουρου.

Την ίδια ώρα η περιφέρεια Στερεάς έχει εγκρίνει γενναία χρηματοδότηση ύψους 250000 ευρώ για την ανάπλαση της μονής την ώρα που το οδικό δίκτυο της Δωριδας είναι στο κακό του το χαλί και κυρίως ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο διπλανό χωριό Αμυγδαλιά που σημειωτέων είναι από τα λίγα ζωντανά χώρια της Φωκίδας.

Το λιγότερο μετά από όλα αυτά που πρέπει να κάνει η Περιφέρεια Στερεάς είναι να παγώσει κάθε σκέψη για χρηματοδότηση του εν λόγω έργου και να πάρει ξεκάθαρη θέση αν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους

Ερωτάται η περιφέρεια. Θα σταθεί στο πλευρό όλων αυτών των χωριών και των κατοίκων τους που κινδυνεύουν πλέον με αφανισμό και με ποιο τρόπο ώστε στο μέλλον να μην παρουσιαστούν παρόμοια προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή της Δωριδας.

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου