Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ "ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΚΙΝ.ΑΛ." ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

29 Δεκεμβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η κοινωνία δεν αντέχει επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων.

Οι τιμές ηλεκτρισμού στην Ευρώπη σήμερα.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει σε επιλογές με το βλέμμα στις κάλπες, ενώ οι άλλες χώρες της Ευρώπης προχωρούν σε πολιτικές, που ανακουφίζουν τους πολίτες.

Ο σημερινός πίνακας της Ρ.Α.Ε με τις τιμές ηλεκτρισμού για την επόμενη ημέρα το επιβεβαιώνει. Για μια ακόμα φορά η χώρα μας είναι κατά πολύ ακριβότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν 6 φορές πάνω από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η εικόνα τιμών ηλεκτρισμού στις χώρες της Ευρώπης σήμερα, ισούται με χίλιες λέξεις.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως είναι το ψωμί, το γάλα, το τυρί, τα φρούτα και τα λαχανικά θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

Παράλληλα, μειώνει από το 10% στο 5% το ΦΠΑ στα μακαρόνια, τα μαγειρικά έλαια και συνεχίζει την επιδότηση των εισιτηρίων των τρένων. Κι όλα αυτά στην Ισπανία με πληθωρισμό 6,6%, τον χαμηλότερο στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις επιδοτήσεις της κρατά τις τιμές χαμηλά, όταν ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα υπερκέρδη των παρόχων και των παραγωγών. Αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο για να είναι δυνατή η ενίσχυση των ΑΠΕ και μοιράζει τον περιορισμένο χώρο στους λίγους και ημέτερους.

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της κρίσης και όχι επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων.

Από την αρχή παρουσιάσαμε μία συνεκτική δέσμη μέτρων:

- Κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος

- Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

- Μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη τη διάρκεια της κρίσης

- Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου