Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφίες

Η επέτειος της Ναυμαχίας στην Αγκάλη της Ιτέας, 

της 17ης Σεπτεμβρίου 1827.

  Εόρταζε σήμερα η πόλη μας. Τιμούσαμε όλοι μας την επέτειο της μεγάλης νίκης των ελληνικών πλοίων και πληρωμάτων, στην περίφημη Ναυμαχία της Αγκάλης.  Εκεί όπου υπό την διοίκηση του φιλέλληνα πλοιάρχου Frank Abney Hastings, κατατροπώθηκε η Τουρκική ναυτική μοίρα, "λειαίνοντας το έδαφος" για την μετά από ολίγες ημέρες καταβύθιση του Τουρκικού στόλου στο Ναυαρίνο.
  Το πρωΐ, αμέσως μετά από την δοξολογία στον ναό της Ευαγγελιστρίας η οποία ετελέσθη παρουσία όλων των αρχών της πόλεως, του Δήμου  και του αντιπεριφερειάρχη,  επραγματοποιήθη η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο το αφιερωμένο στο ιστορικό γεγονός. Την δε Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών και συμπατριώτης μας, Ιωάννης Τσακίρης.
Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων στην παραλιακή λεωφόρο.
Παραθέτουμε φωτογραφίες από την όλη εκδήλωση.
Χρόνια Πολλά Ιτέα! 


"Όταν ο Hastings βγήκε στην στεριά!..."
Ο αγαπημένος σε όλους μας Τέντ


4 σχόλια:

  1. Ειναι λυπηρό ,καθε χρόνο να γιορτάζεται η επέτειος μόνο απο τους Ιτιώτες, λες και η ναυμαχία έγινε για να ελευθερωθεί η Ιτέα -(Σκάλα Σαλώνων τότε). Δεν θα'πρεπε να εχουν συμμετοχή απο ολο των νομό Φωκίδος --για να μη πω απο ολη την Ελλάδα--?? Εκτος και αν δεν προσκλήθηκε κανένας! (αν χρειαζόταν πρόσκληση)!! και ,οχι δεν ειμαι σωβινιστης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος κάνεις. Απο Σαλωνίτεςπερισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή