Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (για την βελτιστοποίηση του δικτύου υδρεύσεως του Δήμου)

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                        ΑΜΦΙΣΣΑ, 30.9.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 77/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποβλήθηκε πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ‘Αναβάθμιση πηγών Καλανίων και εξωτερικού υδραγωγείου Δ.Ε. Δελφών’ , Ψηφιακούς υδρομετρητές σε Δ.Ε. Ιτέας και Παρνασσού συνολικού προϋπολογισμού 5.921.988,80 €

Υποβλήθηκαν από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών τρεις (3) συνολικά προτάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/80480 /1955/02.08.2022 πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα υποβλήθηκαν οι εξής προτάσεις:

Πράξη 1η με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕ ΔΕΛΦΩΝ Δ. ΔΕΛΦΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 2.625.000,00 €  και δύο Υποέργα ως εξής:

α) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕ ΔΕΛΦΩΝ Δ. ΔΕΛΦΩΝ

β) ΥΠΟΕΡΓΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ

Πράξη 2η με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.676.522,64  €.

Πράξη 3η με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 617.841,16 €.

Με την ένταξη και υλοποίηση του έργου Αναβάθμισης του Εξωτερικού Υδραγωγείου θα επιλυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των Δελφών. Ο οικισμός υδροδοτείται σήμερα από εναλλακτικές πηγές υδροληψίας (πηγή Κεφαλόβρυσο), κατάντι του οικισμού με υψηλό κόστος μεταφοράς του νερού και δεσμεύοντας ποσότητες νερού που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την άρδευση του ελαιώνα των Δελφών. Η ανακαίνιση και αναβάθμισή του εξωτερικού υδραγωγείου θα επιτρέψει την υδροδότηση των Δελφών με φυσική ροή και επομένως σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Με την προμήθεια των ψηφιακών υδρομέτρων στις Δημοτικές Ενότητες Ιτέας και Παρνασσού θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά στο σύνολο του Δήμου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάγνωσης και διαχείρισης των υδρομετρητών που θα συμβάλλει στην εξάλειψη των οικιακών αφανών διαρροών, στην αποδοτικότερη λειτουργία του εσωτερικού δικτύου, την πρόβλεψη πιθανών αστοχιών του συστήματος ύδρευσης και την ελάττωση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, του μη τιμολογούμενου νερού. Με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος τηλεμετρίας, ο διαχειριστής του προγράμματος θα έχει τη δυνατότητα να αποδώσει τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και τη μέγιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. 

3 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΥΓΗΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα τέλη αποχέτευσης στα οικόπεδα , βλέπω να πληρώνουμε και τέλη πλυσίματος αυτοκινήτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ. ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή