Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΡΡΑΣ - Δελτίον Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 15.7.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 49/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου «Κληροδότημα Γ. Μακεδών»


Είναι τιμή να εγκαινιάζεις ένα κτίριο Πολιτισμού και να το παραδίδεις στους πολίτες, στην προκειμένη περίπτωση της Κίρρας αλλά και όλου του Δήμου Δελφών.

Τούτο έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν αφορά σε ένα Κληροδότημα,

οι πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες του οποίου κράτησαν πολλά χρόνια, απαιτώντας σκληρή και επίπονη ενασχόληση από όλους όσοι ενεπλάκησαν με αυτό.

Απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον κ. Νικόλαο Εμμανουήλ, Δήμαρχο του Δήμου Ιτέας και στον κ. Μηνά Σκαρίμπα Πρόεδρο της Κοινότητας Κίρρας την περίοδο 2002-2006, στον κ. Νικόλαο Φουσέκη Δήμαρχο Δ.Δελφών, στην κ. Γιώτα Λαΐνη αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας, στην κ. Γώγα Μαντά Πρόεδρο της Κοινότητας Κίρρας την περίοδο 2011-2014, στον κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο Δήμαρχο Δ.Δελφών και στον κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας την περίοδο 2014-2019, στην Πρόεδρο της Κοινότητας Κίρρας κ. Μ. Καπαρέλη και τους κ.Προκόπη Κατσαγούνο, Παναγιώτη Θεοχαρόπουλο, Ευγενία Λαμπροπούλου και κ. Κονδυλία Λούρμπα, μέλη του τοπικού συμβουλίου την παρούσα θητεία και στο συνεργάτη μου αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας και υπεύθυνο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιο Τσατσαρώνη.

Ευχαριστούμε για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον πρώην περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, το σημερινό Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκιδας κ. Γεώργιο Δελμούζο για την υποστήριξη σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και που ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και για τη δέσμευσή τους για χρηματοδότηση του περιβάλλοντα χώρου, παρέμβαση για την οποία η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει εκπονήσει ανάλογη μελέτη.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς -ιδιώτες, υπηρεσιακούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και ειδικούς συμβούλους- που εργάστηκαν άκοπα για την υλοποίηση του έργου.

Τέλος θέλω να εκφράσω ξεχωριστά τις θερμές μου ευχαριστίες στην κ. Ελένη Τσώνου, για τη μεγάλη της δωρεά -στη μνήμη της κόρης της- του εξοπλισμού του κτιρίου «Μακεδών», που επιμελήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο και την οποία τιμάμε με την ονομασία της κεντρικής αίθουσας σε «αίθουσα Λούκιας Τσώνου» .

Παραδίδουμε ένα κτίριο αντάξιο της Ιστορίας της πόλη της Κίρρας, με την ευχή όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες της περιοχής, να το αισθανθούν σαν σπίτι τους, αποτελώντας πηγή Πολιτισμού.

Σας περιμένουμε σύντομα να το επισκεφτείτε, στην επόμενη εκδήλωση για τον εορτασμό των 150 ετών από τη μεταφορά της Κίρρας από την περιοχή του Αγ. Πολυκάρπου στη σημερινή της θέση.


Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής

Δήμαρχος Δ. Δελφών

11 σχόλια:

  1. Σαν κλασσικός και αχάριστος δεξιός ξέχασες το βασικό συντελεστή , αυτόν που επέβαλε και πέτυχε το 2018 την χρηματοδότηση του έργου 124.000 ΕΥΡΩ, Αυτός είναι ο τότε βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου. Αχάριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντή μνήμη ....μικρή(οί) πολιτική(οί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H κυρια Ελένη Τσωνου δεν ηταν καλεσμένη η τρεχει κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίκουρε, ανέβασε από το fb την ανακοίνωση της Πέγκυς, μαζί με τα σχόλια (της Γώγας), να πέσει το γέλιο της αρκούδας !!!
    Ούτε το Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νι'αρχος" να ήτανε !!!

    Τι κάνει ο κόσμος για λίγη..προβολή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το Δήμαρχο που το ξεκίνησε, που φρόντισε για την αγορά του 1/2 ε ξ αδιαιρέτου από τον ιδώτη στην κυριότητα του Δήμου,που το ξεβρώμισε και σας το παρέδωσε, και το αξιοποιήτε μετα από 12 χρόνια,(ελέω Ελένης στη μνήμη της Λουκίας της)... ΜΟΥΓΚΑ!. Αυτό το σχόλιο μόνο για την αποκατάσταση της ιστορίας δημοσιεύεται και για κανένα άλλο λόγο. Ας είναι καλά η Η Ελένη ΤΣΩΝΟΥ-ΤΣΙΓΚΑ που αγάπησε και αγαπά το χωριό της και την Κοινότητα της Κίρρας που την
    υπηρέτησε και ως Γραμματέας και ως τοπικη σύμβουλος. Συγαρητήρια ΕΛΕΝΗ και Μπράβο Σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδια τι εχουνε πάθει αυτές? Πρώτη φορά έχω δει να αγκαινιάζεται το ίδιο έργο ,από τους ίδιους ,δύο φορές. Μία πρίν από 2 μήνες και μία τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά με άλλα ρούχα. Καλοκαιρινή collection. Την ειδική σύμβουλο δεν βλέπω και τον πολυάσχολο ''σκέφτηκα θα αρέσει στην ομάδα"

      Διαγραφή
  7. Και μιας και μιλάμε για την Κίρρα. Ο Κακομοίρης ο Τζών ΚΈΝΕΝΤΥ 2 φορές την πάτησε. Μιά με τον Ωνάση που του πήρε τη γυναίκα και μιά με τούτηνα που του πήρε το δρόμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιοι, (πολλοι) συμπατριωτες μας εχυσαν το αιμα τους για να ειμαστε ελευθεροι εμεις ,οι αχρηστοι, και ουτε μια αναφορα στο ονομα τους!!!(??) Εδω γινεσαι Προεδρος (!!?) και αμεσως μετονομασια οδων. ( μη χα(ε) σουμε...

      Διαγραφή
  8. Επί Γκελεστάθη τέτοια εργάκια ούτε που τα εγκαινίαζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή