Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΝ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

Αθήνα, 04.07.2022

                                                         Αύξ. αριθμ. -207-
                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Φήμες, που έντεχνα διασπείρονται υπό μορφή δήθεν απόψεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για καθαρά μικροκομματικούς ή προσωπικούς λόγους, σχετικές με το Πρωτοδικείο Άμφισσας είναι παντελώς ανυπόστατες και παραπλανητικές.

Η Κυβέρνηση ουδέποτε εξέτασε το ενδεχόμενο να κλείσει το Πρωτοδικείο Άμφισσας.

Το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία, με αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, λόγω της ύπαρξης δύο Καταστημάτων Κράτησης στην Φωκίδα, λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά και ασφαλώς θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν.

Τα Δικαστήρια και η Εισαγγελία μας εφαρμόζουν κατά τρόπο υποδειγματικό υπηρεσίες ψηφιακής δικαιοσύνης, όπως διαπιστώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στην Άμφισσα, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης δικαστών, εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, ενώ και οι συνθήκες στέγασης είναι αξιοπρεπείς. Επιπλέον, το επίπεδο ποιότητας των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας είναι εξαιρετικά υψηλό, καθότι έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών της Φωκίδας, κορυφαίο των οποίων είναι η απονομή Δικαιοσύνης


ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Γεν. Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.

Βουλευτής Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου