Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΣΤΟ "ΠΑΡΤΥ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ!.. ΚΑΥΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" - Σημείωμα

                                                                                                      21-7-2022

Αη Μηνάς

«Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε»

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ήταν οι συνεχιζόμενες ΕΚΤΟΣ θέματος τοποθετήσεις των συμβούλων της συμπολίτευσης προσπαθώντας να πιαστούν από κάπου και να βρουν μια δικαιολογία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Παρέσυραν και ορισμένους της αντιπολίτευσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αντιπαρατεθούν στο πόσες φορές ο καθένας τους παρέκαμψε τους κανονισμούς και λειτούργησε αντιθεσμικά, αντιδεοντολογικά, αντικανονικά, αντι-υπηρεσιακά.

-«Το έργο στον Άη Μηνά αρέσει στον κόσμο» -«Είναι χρήσιμο και αίτημα της τοπικής κοινωνίας.» -«Αν πηγαίναμε με τον Νόμο θέλαμε 10 χρόνια να το κατασκευάσουμε.» -«Τα χρήματα των τιμολογίων τα πλήρωνε η εταιρεία που το κατασκεύαζε απευθείας»……..

Αυτά ήταν τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στο δ.σ., κακόηχο & άμετρο «ποίημα».

Επιχειρήματα που έπρεπε να ακουστούν για να πείσουν πρώτα τους ίδιους με τις εκτός τόπου, χρόνου και θέματος τοποθετήσεις, γιατί ούτε οι ίδιοι πίστευαν όσα έλεγαν.

Το Διακύβευμα το καταλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Προχωράμε με κανόνες και συντεταγμένα ως Δήμος, ως Κοινωνία, ή καταργούμε τα πάντα;

Θα φορτωθεί τις ευθύνες της Εταιρείας που κατασκεύασε το παράνομο Έργο ο Δήμος Δελφών; Ο οποίος δεν έχει πάρει καμία Απόφαση για το συγκεκριμένο έργο και τουλάχιστον επίσημα όπως ομολογήθηκε δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σε κανένα επίπεδο διοίκησης;

Ποιος κουμαντάρει τον τόπο μας; Θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο «Νόμος» του ισχυρού, της Ασυδοσίας, των Εταιρειών που αφαιμάζουν ως βδέλλες το δημόσιο; Σε τέτοιες περιπτώσεις, να είστε σίγουροι, δεν γλυτώνει στο τέλος κανείς την φθορά, το κόστος, από κάθε τίμημα.

Οι διαδικασίες υλοποίησης ενός έργου Κοινόχρηστου σκοπού δεν είναι τυχαίες.

Διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια, την τεχνική αρτιότητα, την ευεργεσία, την καλαισθησία, την οικονομία, το περιβάλλον και άλλα πολλά. Οι έλεγχοι και οι προδιαγραφές είναι απαραίτητα στοιχεία της υλοποίησης.

Η διάλυση των Υπηρεσιών και οι συγκεχυμένες συναρμοδιότητές τους είναι αποτέλεσμα Πολιτικών επιλογών & Αποφάσεων που δυσχεραίνουν την υλοποίηση των έργων.

Αυτές τις πολιτικές αποφάσεις πήραν αυτοί που έως σήμερα διοικούν τον τόπο μας, βάζουν τους κανόνες, για να τους παραβιάσουν στην συνέχεια. Μετά βγαίνουν πάλι από πάνω χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το άγονο έδαφος που δημιούργησαν.

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (*)

Δήμαρχε έχεις τρεις επιλογές.

Πρώτη: Συμφωνείς ανοιχτά και δημόσια με την πρακτική «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνεται». Ενημερώνεις την ΚΕΔΕ και τους άλλους Δήμους για να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας για την υλοποίηση Έργων Ταχύρρυθμα!!!

Δεύτερη: Βάζεις σε αργία τον αντιδήμαρχο έως ότου οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίσουν για το μέγεθος της παράβασης και τα όργανα ελέγχου της αυτοδιοίκησης για το εάν πρέπει να επιβληθεί τιμωρία και ποια.

Τρίτη: Αν δεν συμφωνείς με την πρώτη επιλογή και δεν μπορείς να εφαρμόσεις την δεύτερη, ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΕ.

ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

Το εκλογικό σώμα μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της αντικατάστασης του κακού με το λιγότερο κακό, του ανεπαρκή με τον λιγότερο ανεπαρκή, την ώρα της κάλπης:

                                     ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Η ευθύνη διαχέεται αναλογικά ανάμεσα στο Εκλογικό σώμα και τον εκπρόσωπο που ψήφισε και εξέλεξε.

Η λάθος επιλογή όταν βρίσκεσαι μπροστά στην Κάλπη της εκλογής έχει αποτελέσματα ολέθρια για όλους.

Τα Κόψω-χεριάσματα όλη την τετραετία ως την επόμενη προσφυγή στην κάλπη, είναι αστειότητες.

(*) Όπως μάθαμε ο Δήμαρχος έχει επιλέξει την δεύτερη επιλογή μερικώς.

Ο Επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος

Μέγκος Παναγιώτης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.6 σχόλια:

 1. Ζούμε σε ένα σύστημα που προάγει την ανηθικότητα.
  Όσο πιο ανήθικος είσαι τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου.
  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα έργα γίνονται καλύτερα και πιο γρήγορα, τινάζοντας στο αέρα κάθε νόμιμη διαδικασία, όπως η αναγκαιότητα μελέτης του έργου πριν την κατασκευή του κλπ.
  Όταν μια παράνομη πρακτική που δίνει την αίσθηση του σκανδάλου, αποτελεί τρόπο που δίνει την αίσθηση νορμάλ καθημερινής λειτουργίας, καταφέρνει να απομακρύνει την αίσθηση του σκανδάλου που αναμφισβήτητα την χαρακτηρίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί ό αντιδήμαρχος Δεσφίνας είναι μάγκας και κάνει έργα. Ενώ εμείς εδώ σ'την Ιτέα δεν είμαστε μάγκες και τρωγομαστε μετάξι μας εάν έχει νά πει κανείς τίποτα μπορώ νά τού απαντήσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις απόλυτο δίκιο, καταγγέλλουμε για να καταγγείλουμε.το Χάλι μας το αδιόρθωτο.οι παραλίες εγκατάλειψη και η Σοφία κάνει αντιπολίτευση.το ρόλο της Προέδρου τον εκτελεί,;

   Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας πολύ κακής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί με οποιοδήποτε μέσο να δυσφημίσει την δημοτική αρχή καθαρά για πολιτικούς Σκοπούς. Σίγουρα οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται κ κακώς δεν εφαρμόστηκαν στον Άγιο Μηνά κ ας λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Όμως ο πρώην Αντιδήμαρχος της Δεσφίνας τα ίδια έκανε.Έριχνε τσιμέντα,δρόμους,κερκίδες,πλήρωνε τον πανταζή με χρήματα από ανεμογεννήτριες κλπ , φυσικά όλα τα παραπάνω χωρίς μελέτες κ άδειες για τα έργα κ ξαφνικά στέλνει τους υπασπιστές του να βγάζουν φωτογραφίες.ξέχασα να πω ότι κατάφερε να χάσει ένα αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είχε δημοπρατηθεί για την Δεσφίνα αξίας 2 εκ. Χάλασε ομωσ Η μπίζνα. Αυτό λοιπόν λέγεται ρουφιανιά ή πιο κόσμια κακή αντιπολίτευση που στον συγκεκριμένο ήδη γύρισε μπούμερανγκ. Επίσης βλέπουμε την αντιπολίτευση να δημιουργεί θέμα ακόμη κ με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των συλλόγων. Ωραία κ τι έγινε δλδ άμα μια εκδήλωση πέφτει πάνω στην άλλη ; Όπου θέλει ας πάει ο καθένας. Όμως θεσμικά πρόσωπα να μην εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση κ να βάζουν τον κόσμο σε Κόντρα χωρίς λόγο.
   Τελικά ο νόμος Καποδίστρια μόνο κακό έκανε κ κανένα καλό. Όλοι ασχολούμαστε με τους άλλους κ όχι με τα δικά μας. Η Δεσφίνα ήταν πάντα ένας νοικοκυρεμένος Δήμος κ ξαφνικά έγινε δημοτική ενότητα ξεχρεώνοντας κ όλο τον Δήμο Δελφών με
   Τα χρήματα των ανεμογεννητριών κ παρόλα αυτά δέχεται πόλεμο .

   Διαγραφή
 3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ '"ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ" ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ τοτε ΚΕΔΕ ΓΙΑ 3 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΤΑΦΕΡΑΤΕ ΗΤΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή