Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ 16 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 28.7.2022

Α.Δ.Τ.:55/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας σε σχολεία του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Βελτίωση υποδομών και ενίσχυση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών»


Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας σε σχολεία του Δήμου Δελφών, η ολοκλήρωση των οποίων θα οδηγήσει στην έκδοση Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει της μελέτης, οι εργασίες περιλαμβάνουν την προμήθεια και τοποθέτηση πυροσβεστήρων (φορητών και οροφής) και συστήματος αναγγελίας πυρκαγιάς, την εγκατάσταση απλού υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου (πυροσβεστικές φωλιές), την εγκατάσταση συστήματος κατάσβεσης τοπικής εφαρμογής και αυτόματου συστήματος πυρανίχνευσης, καθώς και τη σήμανση των εξόδων κινδύνου. Επιπλέον θα τοποθετηθούν πυράντοχες θύρες, όπου απαιτούνται, ενώ επίσης θα κατασκευαστεί λεκάνη ασφαλείας περιμετρικά του χώρου των δεξαμενών πετρελαίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

Η εγκατάσταση όλων των συστημάτων πυροπροστασίας θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τις Πυροσβεστικές Διατάξεις, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα.

Το εν λόγω έργο αφορά στην πρώτη του φάση, είναι προϋπολογισμού 40.532,22 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στις εξής σχολικές μονάδες:

1. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

2. 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

3. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΡΡΑΣ

5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

6. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

7. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

8. 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

9. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

10. 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

11. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

12. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ

13. ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ

14. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

15. ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

16. 1ο ΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σημείωσε: «Μέλημά μας από την πρώτη στιγμή ήταν ο προγραμματισμός και στη συνέχεια η έναρξη των παρεμβάσεων στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Δελφών, γνωρίζοντας πως λόγω της παλαιότητάς τους αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα. Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων αποτυπώθηκε το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν και ακολούθως με την εξεύρεση των αντίστοιχων κονδυλίων, είτε μέσω των χρημάτων του Δήμου είτε μέσω Προγραμμάτων, ξεκινήσαμε τη βελτίωση των υποδομών, καταφέρνοντας έως σήμερα να αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα τους. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας λαμβάνει χώρα σήμερα και η α’ φάση εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας, ενισχύοντας την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας».


1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα του 2022 αποτελεί είδηση και μάλιστα ανακοινώσιμη, με περηφάνια, η τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας στα σχολεία. Φοβερή πρόοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή