Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (συνοδευόμενος) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εκδρομικόν : Σάλωνα - Κέρκυρα

 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                           ΑΜΦΙΣΣΑ, 22.11.2021

Α.Δ.Τ.: 94/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά σημαντικών συναντήσεων στην Κέρκυρα είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Στόχος μας να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή πηγή τεχνογνωσίας και συνεργασίας»


Σειρά επαφών στην Κέρκυρα είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Δελφών, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων-τεχνογνωσίας για σημαντικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συνοδευόμενος από στελέχη του Δήμου και του Κοι.Σ.Π.Ε. Φωκίδας συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Κέρκυρας, τον Πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Κέρκυρας.

Στη συνάντηση με τη Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο περιοχών, εστιάζοντας στον Τομείς Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και στις καλές πρακτικές της Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες», όπου αναλύθηκαν οι τρόποι λειτουργίας του Συνεταιρισμού, που αποτελεί πρότυπο οργάνωσης. Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αξιοποίηση του κοινού Ιστορικού αποτυπώματος του Ιωάννη Καποδίστρια, την οποία ο Δήμος Δελφών θα επιδιώξει μέσω της υποβολής πρότασης για ένταξη στο «Δίκτυο Πόλεων Ιωάννη Καποδίστρια» και με την πραγματοποίηση κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Στη συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννη Φλώρο, έγινε παρουσίαση των Τμημάτων του Ιδρύματος, ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού και αποφασίστηκε η περαιτέρω επεξεργασία των θεμάτων που ετέθησαν προκειμένου να συνεχιστεί και σε πρακτικό επίπεδο ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, όπου συζητήθηκαν οι συνθήκες επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της πανδημίας, και κυρίως η επόμενη ημέρα από αυτή, έχοντας στο επίκεντρο κυρίως τον τομέα του Τουρισμού. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της συζήτησης ετέθη και η περαιτέρω συνέργεια στο εν λόγω πεδίο, με τη συμμετοχή των δύο Επιμελητηρίων, των Συλλόγων Ξενοδόχων αλλά και των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων.

Το Δήμαρχο Δελφών, κατά την επίσκεψη στην Κέρκυρα, συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Λουπάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αθανάσιος Μανανάς, καθώς και από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Φωκίδας ο κ. Ασημάκης Μπαφατάκης, η κ. Έλλη Κοτσάνου και η κ. Γεωργία Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαρίστησε θερμά του σύνολο των φορέων της Κέρκυρας για το πνεύμα συνεργασίας που αναδείχτηκε στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν, δηλώνοντας: «Έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας προς κάθε κατεύθυνση, αναπτύσσουμε δράσεις συνεργασίας οι οποίες μας παρέχουν πολύτιμα εφόδια και γνώσεις τόσο για την ακόμα καλύτερη οργάνωση του Δήμου μας, όσο και για την ανάπτυξη συνεργειών. Η επίσκεψη στην Κέρκυρα μας ανέδειξε μεταξύ άλλων, με επίκεντρο τον εκεί Κοι.Σ.Π.Ε. και τον τρόπο λειτουργίας του, που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα, ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια σημαντικών παρεμβάσεων μέσω της σωστής αξιοποίησης όλων των δομών και των δυνατοτήτων που έχουν».



2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!
    ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άλλοι πήγαν ΗΠΑ και ΚΙΝΑ. Τούτοι μόνο μέχρι το Ιόνιο πέλαγος.
    Άρα πάμε ...... καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή