Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ 24 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

Λιβαδειά, 20 Οκτωβρίου 2021

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας κινδυνεύει να υποβαθμιστεί στην πράξη το ΓΝ Άμφισσας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό!

Κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, που συνυπογράφουν 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του Νοσοκομείου της Άμφισσας που απαξιώνεται συστηματικά εξαιτίας της έντονης υποστελέχωσης!

Η μεγάλη έλλειψη σε ειδικευμένους παθολόγους, καρδιολόγους, ακτινολόγους έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλέον οι απαραίτητες εφημερίες και να διακομίζονται τα περιστατικά εκτός Φωκίδας!

Η αναστολή εργασίας που επέβαλε ο κ. Πλεύρης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους, άφησε το Νοσοκομείο χωρίς το μισό δυναμικό του σε καρδιολόγους και αναισθησιολόγους, με συνέπεια να μην λειτουργούν σε καθημερινή βάση ούτε τα χειρουργεία!

Η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση του Νοσοκομείου έφερε και πάλι πίσω τους εργολάβους φύλαξης, καθαριότητας και εστίασης –που είχε απομακρύνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνοντας εξοικονόμηση πόρων και καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους–, ενώ έφτασε πλέον στο σημείο να καλύπτει παράτυπα τα κενά σε διοικητικό προσωπικό με υπαλλήλους των εργολαβικών συνεργείων...

Η υπονόμευση των δημόσιων δομών υγείας και το ξεπούλημά τους σε ιδιωτικά συμφέροντα από τον κ. Πλεύρη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζουν πλέον σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών!


Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1g5-FCjKAV0ZOrki8z_GNJP8WXU_Agb4m/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου