Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Πρόσκληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λαμία, 15 Ιουλίου 2021

Το σήμα ποιότητας των Στερεοελλαδίτικων προϊόντων γίνεται πραγματικότητα

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της Περιφέρειας προχωρά σε ευρύ κάλεσμα προς τις παραγωγικές ομάδες, επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές για να επιλέξουν από κοινού το νέο σήμα ποιότητας «ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» .

Τονίζεται ότι νέο σήμα θα καλύπτει ομάδες προϊόντων που προτείνεται να πιστοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται τα νωπά ή μεταποιημένα φυτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, πάστα ελιάς, μέλι κ.α.), τα νωπά ή μεταποιημένα ζωικά προϊόντα (γάλα, κρέας, αυγά, τυρί, κρεατοσκευάσματα), τα μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα (αρωματικά φυτά), νερά και ποτά, προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Στόχος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι το σήμα να καθιερωθεί και να δημιουργήσει την προσδοκώμενη υπεραξία στα  προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας κεφαλαιοποιώντας την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Παράλληλα, στόχος είναι να κατευθύνει τον παραγωγό, τον μεταποιητή και τον καταναλωτή, στον αναπτυξιακό στόχο που είναι η παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων.

Το κλειδί της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι η συνεργασία και η συμμετοχή.

Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να συναποφασίσουμε την τελική επιλογή του Σήματος συμπληρώνοντας την φόρμα:

https://forms.gle/h4RGBW6ruaeDSdMm8

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, επεσήμανε ότι «Αναμφίβολα, η πιστοποιημένη ποιότητα των Στερεοελλαδίτικων αγροδιατροφικών προϊόντων ενισχύει τη φήμη τους και αποτελεί εγγύηση για τη διατροφική τους αξία. Παράλληλα, μέσω της Αγροδιατροφής ευεργετούνται και άλλοι κλάδοι όπως ο Τουρισμός, δεδομένου ότι η δαπάνη των τουριστών αυξάνει σε περιοχές όπου η τοπική κουζίνα και γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας. Τα σύγχρονα μοντέλα περιφερειακής ανάπτυξης υποστηρίζονται από ολιστικές προσεγγίσεις και αποτελεσματικές συνέργειες μεταξύ κλάδων, φορέων και επιχειρηματικών εγχειρημάτων».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Βελισσαρίου, ανέφερε σχετικά: «Στοχεύουμε στην ενίσχυση των παραγωγών και επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια και συντονίζουμε τις ενέργειες και προσπάθειες όλων των φορέων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και κονδύλια και, παράλληλα, συμβάλλουμε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και των εξαγωγών, με σκοπό να αναδειχθεί η Στερεά Ελλάδα ως ένας μοναδικός τουριστικός γαστρονομικός προορισμός».


Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας
Στερεάς ΕλλάδαςΟ Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς ΕλλάδαςΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου