Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παπαχρήστου 1 και Γιαγτζή, Άμφισσα, ΤΚ 33100

τηλ.: 22650-29582, e-mail: kke.fokida@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Άμφισσας

Μελέτη, λοιπόν, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πόλη της Άμφισσας και από τη Δημοτική αρχή Ταγκαλή. Κοντεύει να γίνει παράδοση: κάθε νέα δημοτική αρχή, με το που θα αναλάβει, θα αναθέσει σε κάποιο μελετητικό γραφείο την εκπόνηση μιας μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Άμφισσας, ώστε να ντύσει με επιστημονικοφανή μανδύα την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, τα προεκλογικά της ταξίματα και τη γενικότερη πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στον αστικό ιστό. Έτσι και η σημερινή πλήρωσε 25 χιλιάδες ευρώ για μια μελέτη η οποία προτρέπει το Δήμο να εφαρμόσει τον ΚΟΚ στην οδική σήμανση και να βρει χώρους στάθμευσης «κάπου» στην πόλη…Λες και χρειαζόταν μελέτη για αυτά, οι υπηρεσίες του δήμου δεν είχαν για αυτά καμία γνώση.

Από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αξιολογούμε πως η συγκεκριμένη μελέτη και όσα προτείνει δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους πολίτες αλλά και στους μικρούς εμπόρους και ιδιοκτήτες μαγαζιών της Άμφισσας. Δεν επιλύεται κανένα ουσιαστικό πρόβλημα και η συγκεκριμένη μελέτη δε συμβάλει στην αντιμετώπισή τους.

Ίσα- ίσα…μπάζει από την πίσω πόρτα την ελεγχόμενη στάθμευση και την δημοτική αστυνομία. Αξιοποιείται με άλλα λόγια ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως αυτό της στάθμευσης, για να φορτωθούν νέα χαράτσια στο λαό και να επανέλθει η δημοτική αστυνομία. Δηλαδή, ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός, που δεν περιορίζεται μόνο στη στάθμευση, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου, της διαδικασίας προστίμων, βεβαίωσης και είσπραξης οφειλών. Πρόταση η οποία βρίσκει σύμφωνη και την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου.

Ενώ έχει τίτλο «Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Άμφισσας», το παραδοτέο της μελέτης περιορίζεται μόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης και σε γειτονιές πέριξ αυτού, αφήνοντας απ’ έξω ολόκληρες συνοικίες της Άμφισσας. Λες και δεν έχουν για παράδειγμα οι περιοχές και οι κάτοικοι γύρω απ’ το Νοσοκομείο και την Περιφέρεια προβλήματα κυκλοφοριακού φόρτου και στάθμευσης, λες και δεν είναι γνωστό ότι οι είσοδοι και οι έξοδοι σχεδόν όλων των σχολειών είναι καρμανιόλες, όπως και οι είσοδοι και έξοδοι πολλών δημόσιων υπηρεσιών. Μα καλά δεν έχουν περάσει ούτε απ’ έξω; Ή θεωρούν ότι όλα θα λυθούν αν τηρηθεί ο ΚΟΚ;

Την ίδια στιγμή, τα αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας αντιπλημμυρικά έργα, όπως λόγου χάρη η αντικατάσταση του αγωγού των όμβριων στη λεωφόρο Σαλώνων, που σέρνεται χρόνια. Επίσης, στα αζήτητα σε επίπεδο χρηματοδότησης βρίσκονται και έργα που έχουν να κάνουν με την αναψυχή και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, όπως η δημιουργία ή συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ή οι «παιδικές χαρές» που τις ψάχνουν οι γονείς με το κιάλι. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια έργα δεν προκρίνονται, παρά μόνο οι αναπλάσεις και ξανά αναπλάσεις πλατειών και δρόμοι σαν τον περιφερειακό για το κάστρο που όπως φαίνεται θα εξυπηρετήσει τους ανύπαρκτους τουρίστες και κάποιους εργολάβους.

Το ΚΚΕ, σταθερό απέναντι στη φορομπηχτική πολιτική των δήμων, που εκφράζεται και με την ελεγχόμενη στάθμευση, σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και των αγροτών που προσπαθούν να επιβιώσουν και πλήττονται από τέτοια μέτρα και σχεδιασμούς, θεωρεί πως για την πόλη της Άμφισσας απαιτούνται έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολλών. Όπως, δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κίνηση των μεγάλων οχημάτων και λεωφορείων, επισκευή – συντήρηση των πεζοδρομίων, δημιουργία νέων, ράμπες για ΑμΕΑ παντού, κλπ. Πράγματα δηλαδή που να μπορούν να ικανοποιήσουν συνολικά τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ως Κομματική Οργάνωση Άμφισσας του ΚΚΕ καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να μην αποδεχτούμε το προτεινόμενο σχέδιο. Παράλληλα έχουμε κάθε λόγο να συγκρουστούμε με τις πολιτικές της κυβέρνησης (τώρα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ προηγούμενα) και της ΕΕ, που έχει μετατρέψει τους δήμους σε μακρύ εισπρακτικό χέρι της κεντρικής εξουσίας και που λέει ότι τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να διεκδικήσουμε με οργανωμένη πάλη την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών.


Άμφισσα, 2/7/2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου