Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΦΩΚΙΔΟΣ : Δελτίον Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άμφισσα 08/07/2021

O Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας κ. Δημήτρης Τζήμας επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στο γραφείο του στην Αθήνα. Στην συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη σπουδαία δουλεία που γίνεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων

(η χώρα μας ανέβηκε στη δεύτερη θέση απορροφητικότητας στην ευρωζώνη) αλλά και στην επιτυχία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για την έγκριση από την κομισιόν του σχεδίου ανάκαμψης Ελλάδα 2.0. Στόχος του ΕΣΠΑ 2021-27 και του ταμείου ανάκαμψης είναι να τεθεί η οικονομία της χωράς μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο με επίκεντρο της μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει πολλές καινοτομίες σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια στήριξης της χώρας μας και θα είναι απλούστερο σε ότι αφορά τουλάχιστον τις εγχώριες διαδικασίες. Η πράσινη οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η τεχνολογία και η καινοτομία θα είναι οι βασικοί πυλώνες του νέου ΕΣΠΑ. Με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό να είναι μεταξύ των κλάδων που θα ενταχθούν, όμως και άλλοι τομείς θα έχουν αυξημένες ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως τα logistics, η ανακύκλωση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τέλος ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε τοπικά ζητήματα και προβλήματα του νομού μας και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και την προθυμία του να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο για το καλό του τόπου μας.

Γραφείο τύπου Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου